Muzika

Direktno.rs

29. 07. 2021. 15:53 1

Preminuo basista hard-rok trija „Zi Zi top“

Dasti Hil, basista koji je sa teksaškim rokerima „Zi Zi top“ svirao više od 50 godina, preminuo je u 73. godini. „Rastužila nas je vest da je naš saborac Dasti Hil preminuo u snu u svom domu u Hjustonu“, napisala su preostala dva člana benda Bili Gibons i Frenk Bird u saopštenju.

„Nama i svim obožavaocima Zi Zi topa nedostajaće tvoje prisustvo, pitoma priroda i požrtvovanost. Puno ćeš nam nedostajati, amigo“, istakli su članovi benda.

Hil nije bio u originalnoj postavi benda, ali se pridružio ubrzo nakon debitantske ploče 1971. godine i ostao jedan od tri ključna šrafa „Zi Zi top“ mašine.

Od kada se pridružio, karakteristične bradonje Hil i Gibons i bubnjar Bird činili su postavu benda, zbog čega su postali jedan od najdugovečnijih bendova na sceni.

„Zvuči kao kliše, ali sve se svodi na to da nas trojica istinski uživamo da sviramo zajedno. Volimo to i još uvek se osećamo odlično na bini“, rekao je Hil u intervjuu 2010. godine.

Prvih godina postojanja, „Zi-Zi top“ nije mogao da se probije. Prva dva albuma nisu privukla mnogo pažnje, ali su to uspeli sa trećim – Tres Hombres (1973), ponajviše zahvaljujući sada već kultnom rifu i legendarnoj numeri La Grange.

Tokom karijere izbacili su još veliki broj hitova – Gimme All Your Loving, Tush, Legs, Blue Jeans Blues... Zbog svog klasičnog tvrdog bluz i hard-rok zvuka postali su jedna od najprepoznatljivijih grupa na rok sceni.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati