Muzika

Direktno.rs

05. 04. 2021. 06:38 0

"Dok dobuje kiša" u klavirskoj verziji (VIDEO)

Klaviristi Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić pod imenom "4 Maljčika" objavili su singl i spot "Dok dobuje kiša", instrumentalnu verziju čuvene pesme, koju je napisao za legendarne Idole Vlada Divljan, sada u originalnom spoju sa delom velikog ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva.

Sa kompozicijom "Dok dobuje kiša", koju su snimili najpre Idoli na mini albumu "VIS Idoli" (1981), a potom i Divljan (1958-2015) na samostalnoj "Odbrani i zaštiti" (1996), "4 Maljčika" najavljuju svoj predstojeći koncertni album snimljen prošle godine uživo u dvorani "Kolarac" u Beogradu, koji će objaviti Long Play i Društvo ljubitelja popularne kulture.

Profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Šandorov je sa svojim kolegom pijanistom Nemanjom Nikolićem premijerno predstavio spoj muzike Divljana i Prokofjeva (1891-1953), na dva koncerta iste večeri 30. oktobra 2020. godine u Kolarcu.- Nakon preslušavanja i gledanja oba koncerta napravili smo Nemanja i ja prvi izbor za sledeći spot koji je obuhvatao tri naslova. Nakon toga odlučili smo se da to bude 'Dok dobuje kiša'. Nekako nam se učinilo da je najbolje prikazala ono što smo želeli i da najbolje oslikava to veče na Kolarcu - objašnjava Šandorov.

U spotu autora Bratislava Stevanovića gledaoci i slušaoci mogu posvedočiti kako je "Dok dobuje kiša", prema rečima Šandorova, "uletela u Prokofjeva kao da je to tako prirodno i logično, i baš se nametnula".

Bliski prijatelj, saradnik na prvom Divljanovom samostalnom albumu "Tajni život A.P. Šandorova" (1988), zatim član pratećih bendova Old Stars i Nevladina organizacija, Šandorov je sa Divljanom odavno maštao o ovom spoju, ali je Vladina bolest sprečila realizaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati