Muzika

Direktno.rs

23. 02. 2021. 09:54 52

PROSTAK Kad "bokser" na mrtvom Đoletu pravi ime

Nebitni i neostvareni likovi, koji ništa u životu nisu napravili, pokušavaju preko legendi da dođu u žižu javnosti. Kao lešinari čekaju smrt, da izađu u prvi plan prostačkim ponašanjem i pljuvanjem. Ovoga puta po Đorđu Balaševiću.

Nakon što je izvređao Panonskog mornara samo dan posle smrti, po ugledu na Vojislava Šešelja i njemu slične, takozvani bokser Veljko Ražnatović, sin folk pevačice Svetlane i Željka Ražnatovića, ponovo je uzeo za pravo da u usta stavlja Balaševića.

- Vidim da je moja izjava vezana za lik i delo pokojnog kantautora Đorđa Balaševića uzburkala duhove u srpskoj javnosti, pa se pitam da li je to gore ili ono što je on svojevremeno rekao pred širokim auditorijumom u Hrvatskoj: "Ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog, takozvani srpski". Pevao je i u Puli 2016, 4. avgusta, pred Hrvatima, dan uoči obeležavanja „Oluje“, akciju etničkog čišćenja Srba sa prostora Hrvatske - otkrio je Veljko i dodao:

- Istina je da ja ovakav stav o njemu imam još od "iskrivljenog hrvatskog", nije se promenio, a nije se ni pojavio sada, kada je kantautor preminuo, pokoj mu duši. Mišljenja ne menjam često, a licemerno je kada pojedini pišu ružno o Balaševiću, a sada, kada sam ja izneo svoje mišljenje, kažu da sam prostak - istakao je Ražnatović i napomenuo da ga on nikada nije vređao:

- Ja ga vređao nisam, nemam razloga, ne znam zašto sam "prostak" za razliku od njih koji su ga nazvali „govnarom“? Meni samo svakodnevno kroz glavu prolaze slike ubijenih, mučenih Srba, kolona gladne i uplakane dece i majki iz Knina, „Dara iz Jasenovca“, slike iz stratišta Jadovno, Stara Gradiška… A, podsećam, upravo je zločinačku akciju „Oluja“ svojim koncertom u Puli Balašević podržao. Vidim da neki pokušavaju da ga operu tumačenjem njegovih reči da se tada samo šalio pred Hrvatima? Nije mi ni najmanje smešno, a iskreno, ne bi mi bilo ni da je, umesto izrečenog, rekao „šalu“ da je „hrvatski jezik iskrivljena verzija srpskog“. Bezveze šala. Još jednom, pokoj mu duši, ali izdajnike ne volim - zaključio je Veljko, i za kraj dodao:

- Ja Srbin srpski čitam, pišem, u duhu srpskim duhom dišem, pa pesmom srpskom dižem rod. Svoj jezik svaki narod čuva. Zašto njime svojim rodom biva, njim slađe kuša uma plod.

Srbija je odavno dotakla dno, Srbija je razorena baš zbog ovakvih prostaka, Srbija je država u nestajanju, Srbija propada...

Đole, oprosti im, ne znaju šta rade! 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati