Muzika

Direktno.rs

20. 02. 2021. 20:31 0

"Sad su barem zajedno": Kako je Đole govorio o Kemalu

Đorđe Balašević je decenijama uživao u prijateljstvu sa Kemalom Montenom. Kada je sarajevski pevač preminuo 2015. godine, Đole mu je posvetio kompoziciju "Duet".

"Znam šta bih rekao...Ponekad zafale reči, a kad zafale reči možeš misliti koliko ti fali taj neko. Ali, sve te konstatacije, priče, formulacije, “izgubio sam prijatelja”… Nisam izgubio nikoga. Izgubio sam samo šansu da otpevamo taj duet koji smo dugo dogovarali", rekao je Balašević 2015. godine, nakon gubitka velikog prijatelja i kolege - Kemala Montena.

Te reči je izgovorio na početku video snimka koji je pratio spot za numeru "Duet". Komentari koji se sad mogu pročitati, a koje ostavljaju Đoletovi verni obožavaoci, izazivaju snažne emocije."Sad su barem zajedno... Gore, na nebu - dve legende. Počivao u miru legendo, zauvek u našim srcima", "Eto, ode nam Đole, počivaj u miru i zapevajte gore duet anđelima", pišu neutešni Balaševićevi poštovaoci.

Prijateljstvo između njega i Montena trajalo je decenijama, a ovako je panonski mornar pre nekoliko godina govorio o svom drugu:

- Kemo je bio jedini od kolega i na onim koncertima. Davorin (Popović, op. a) me je tad zvao iz Belgije, sreli smo se nešto kasnije, ali Kemo se na konferenciji za štampu pojavio s istim onim osmehom kojim je umeo da nas obraduje kad nenajavljen bane u Novi Sad. I puno mi je to značilo. Njih dvojicu sam jedine, spram svih takozvanih kolega, smatrao više za prijatelje. Na kraju krajeva, Kemo je jedini iz branše i dolazio u našu kuću, ne računajući nekoliko njih koji su svratili da kukaju za pesmu. Po tome se, valjda, prijatelji i razlikuju, jer dolaze kad im ništa ne treba. Šalio se da je maler što mu ništa od mene ne treba, kao ni meni od njega, ni njemu pesama, ni meni tekstova. Ostao je dobri duh onog pravog Sarajeva, „Indeksa“, Mirze, Vahida Musemića, Želje, Duška Trifunovića, onog rokenrol ritma u kom me je tramvaj prvi put prodrmusao uz "Miljacku", i nadam se da je do sada neko već podignuo spomenik Kemalu Montenu. A sve i da nije, nema veze. Kemo je ionako spomenik postao još za života - ispričao je Balašević za "Dnevni avaz".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati