Muzika

Direktno.rs

12. 12. 2020. 07:38 0

Živeo je po svom: Večni šarm Frenka Sinatre

Frenk Sinatra - vanvremenski šoumen, kontroverzna ličnost i čovek koji je obožavao život, rođen je na današnji dan davne 1915. godine.

Mnogi ga smatraju najboljim pevačem našeg vremena, veruje se da je lik Džonija Fontejna u "Kumu" inspirisan njime. Novinari su mu dali poznati nadimak - Glas, a zbog njegovog izvođenja mnogi su maštali u Njujorku kao gradu iz snova.

Sinatra je rođen u radničkoj porodici, a muzikom je počeo da se bavi kao mladić. Nizao je uspehe kao pevač, ali je odlučio da se oproba i na velikom platnu pa danas možemo da svedočimo njegovom glumačkom talentu kroz skoro 60 filmova.Njegov privatni život često je bio tema medija. Ženio se tri puta, ali nijedan brak nije bio dugovečan. Prvi put se oženio sa samo 24 godine i to ljubavlju iz komšiluka - devojkom po imenu Nensi Barbato. U bračnoj zajednici sa njom je ostao deset godina tokom kojih su dobili troje dece.

O Sinatri se često pričalo kao o velikom ljubavniku kom vernost nije bila jača strana. Šuškalo se da se brak sa Nensi završio jer ju je prevario sa čuvenom lepoticom tog doba - Avom Gardner. Ta priča je potvrđena jer je samo deset nakon zvaničnog razvoda od Barbato oženio legendarnu glumicu.Ipak, i ta ljubav je bila kratkog daha, pa su se rastali nakon samo dve godine. Gardner je u svojim memoarima priznala da je Frenk bio ljubav njenog života.

Pevač se treći put oženio 30 godina mlađom glumicom Miom Farou. Ta zajednica je trajala manje od dve godine, a pričalo se da joj je Sinatra poslao papire za razvod na set filma "Rozmarina beba". To je uradio jer je glumica odbila da odustane od snimanja tog filma da bi sa njim radila na ostvarenju "Detektiv".Farou je kasnije bila u vezi sa rediteljem Vudijem Alenom i dobila sina Ronana, koji je danas poznati novinar. Mia je jednom prilikom rekla da je Ronan verovatno Sinatrin sin, a ne Alenov.Život pevača je svakako bio sve samo ne običan, a na dan njegovog rođenja, podsećamo vas i na neke od njegovih najpoznatijih citata:

- Alkohol je možda čovekov najgori neprijatelj, ali Biblija kaže da treba voleti svog neprijatelja.

- Moraš voleti život, pošto je smrt dosadna.

- Idealno vreme za brak muškarca je oko devedesete godine, dva minuta pre smrti.

- Voleo bih da me pamte kao muškarca koji je imao lep život, čoveka koji je imao dobre priijatelje, finu porodicu - i mislim da ne bih tražio ništa više od toga, zapravo.

- Žalim ljude koji ne piju. Kad se probude ujutru, to je najbolje što će se osećati celog dana.

- Ogroman uspeh je najbolja osveta.

- Nisam jedan od oniih komplikovanih. Ne tražim tajnu života… Ja samo iz dana u dan uzimam ono što dolazi.

- Ljudi često govore da sam veliki srećnik. Sreća je kad dobiješ šansu da se prodaš u pravom trenutku. Nakon toga moraš da imaš talenat i da znaš kako da ga iskoristiš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati