Muzika

Direktno.rs

29. 11. 2020. 18:30 0

Sećanje na Đurđicu Barlović: "Kad je umrla, svi satovi su stali"

Đurđica Barlović, prva pevačica "Novih fosila", bila je jedna od najtalentovanijih žena u regionu, ali je njen život tragićno okončan u 42. godini.

Đurđica je muzikom počela da se bavi još kao devojčica. Prvi nastup je imala sa samo 13 godina na jednom dečijem festival, a njeno prvo "pravo" pojavljivanje desilo se 1974. godine kada je u emisiji "Obraz uz obraz" otpevala pesmu "Kad bi bio samo moj".

Ona je upisala Srednju građevinsku školu, ali je ubrzo shvatila da je muzika njen put.- Spakovala sam kofere i rekla roditeljima da idem. Da sam znala šta me čeka sigurno nikada ne bih mrdnula iz Splita - ispričala je jednom prilikom.

Kada je postala deo grupe "Novi fosili" njena ozbilja muzička karijera je počela. Bend je 1977. godine oduševio nastupom na Splitskom festivalu pesmom "Diridonda", a Đurđica je privukla veliku pažnju zbog svog neverovatnog glasa.Iako su bili jako uspešni, ona je 1982. godine donela odluku da se povuče iz javnog života i posveti porodici.

- Đurđica je otišla od nas kada je želela da sredi svoj porodični život, jer mi smo radili urnebesnim tempom. Njoj je porodica bila važnija od nas, važnija od bilo kakvog nastupa, novca. Ona je bila rođena za majku, suprugu, a opet, s druge strane, isto tako je bila vrhunska pevačica...i to kakva! Nikada zbog nje nismo otkazali koncert, nikada joj nije "pukao" glas - ispričao je jednom Rajko Dujmić, vođa "Novih fosila".Pevačica se udala za stomatologa i rodila dva sina, ali niko nije mogao da nasluti njen tragičan kraj. Preminula je u Zadru 1992. godine, od posledica akutnog infarkta. Imala je samo 42 godine.

- Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest - ispričao je tada Dujmić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati