Muzika

Direktno.rs

20. 07. 2022. 12:18 2

Pesme za sahrane? Zašto da ne! (VIDEO)

Sigurno ste nekada razmišljali o tome koja pesma bi bila prigodna za dan vaše sahrane. Predstavljamo vam listu najpopularnijih numera za ovu priliku u Velikoj Britaniji, pa vam možda posluži kao inspiracija.

Istraživanje je pokazalo da su u ovoj zemlji u vrhu najtraženijih pesama gotovo uvek pop pesme, dok značajan procenat čine i rok numere, kao i klasici. Pred vama je lista najpopularnijih pesama za sahrane u Velikoj Britaniji za 2019. godinu.

Ne razlikuje se značajno od izbora prethodnih godina, što dokazuje da su klasici svih žanrova gotovo uvek među omiljenim.10. "Always Look on the Bright Side of Life"

Britanci su poznati po crnom humoru, pa možda i ne treba da čudi što se na 10. mestu našla kompozicija "Always Look on the Bright Side of Life" iz hit komedije Monti Pajton.9."We'll Meet Again"

Ova pesma Vere Lin već se dugo drži na listi, što je dokaz da se ne svodi samo na nostalgiju. Iako je tema pesme mračna, ipak odaje jasan optimizam zbog ideje da se ne razdvajamo zauvek, što onima koji ostaju pruža utehu. 8. "You Raise Me Up"

Pesma irskog boy benda Westlife je popularan izbor posebno za oproštaj od oca ili majke, odnosno ljudi koji su imali takvu ulogu u našem životu. Ova balada izražava zahvalnost za ulogu koju je staratelj imao u životu jedne osobe.7. "Unforgettable"

Čuvena pesma koju je otpevao Net King Kol predstavlja dobar izbor jer i melodijom i tekstom podseća da voljena osoba nikada neće biti zaboravljena.6. "Supermarket Flowers"

Ed Širan je ovu pesmu napisao za svoju pokojnu baku. Imajući u vidu da je Širan trenutno planetarno popularan i da gotovo svaka kompozicija koju napiše osvaja srca slušalaca, ne treba da čudi što je ova pesma jedan od favorita na sahranama.5. "Angels"

Čuvena balada britanskog miljenika Robija Vilijamsa je jedna od najpopularnijih u Britaniji, ne samo kada su u pitanju sahrane. Ipak, za potrebe opraštanja od voljenih osoba, takođe se decenijama nalazi u samom vrhu.4. "Wind Beneath My Wings"

Ova melodija Bet Midler je u vrhu muzičkih ideja za sahrane još od početka 2000-ih. Napisana je za film "Beaches", koji se fokusira na uspone i padove prijateljstava tokom decenija. Pesma je zapravo zahvalnica voljenoj osobi.3. "Over the Rainbow"

Iako je Džudi Garland proslavila ovu pesmu, verzija koju je otpevala Eva Kesidi je omiljena kada je u pitanju izbor za opraštanje od najmilijih.2. "Time to Say Goodbye"

Čuveni duet italijanskog tenora Andree Bočeli i britanke anđeoskog glasa Sare Brajtmen ostavlja bez daha. Poslednji pozdravi su možda malo lakši uz njihovu izvedbu.1. "My Way"

Ubedljivo najpopularnija pesma za ispraćaj voljenih na večni počinak je Sinatrina "My Way". Pesma koja govori o životnim usponima i padovima, ali pre svega o ispunjenom životu bez kajanja nalazi se na prvom mestu oproštajnih numera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati