Muzika

Direktno.rs

16. 10. 2020. 16:34 1

Pevala je u grupi Tap 011, a sada objavljuje solo album

Radio voditeljka i nekadašnja pevačica sastava Tap 011, Nataša Guberinić, singlom "Killed" najavljuje svoj prvi solo album "Humanlike".

Posle zapašenog učešća na prošlogodišnjoj Beoviziji, gde se zajedno sa koleginicom sa radija Unom Senić borila za mesto predstavnika Srbije na Eurosongu, voditeljka koji slušate svakog dana od 10 do 14h na "Play" radiju, rešila je da konačno i ozbiljno zakorači u solo muzičku karijeru.

Posle više od dve decenije saradnje sa mnogim grupama, bendovima, projektima, kako u ulozi autora tako i člana, Nataša je odlučila da se posveti sopstvenom izrazu i radu na prvom solo albumu. Poslednjih nekoliko godina okrenula se studijskom radu.- Sticajem okolnosti, mogla sam da pratim globalne trendove što se autorskog rada tiče. Zato sam se i odlučila na korak zvani album, na kojem apsolutno ne pratim muzičke trendove, ali pratim svoj senzibilitet - kaže Nataša.

Album "Humanlike", kako Gunerinićeva ističe, sadržaće pesme različitih, ali potpuno srodnih žanrova, od bluza, preko roka, do soula.

- To su sve žanrovi u kojima se pronalazim, a koji su odoleli testu vremena i uvek imaju publiku koja ih doživljava aktuelnim. Upravo zbog prirode čitavog albuma, ne očekujem komercijalni uspeh, ali se nadam da će pesme doći do ljudi koji vole baš ovakav zvuk - iskrena je pevačica.Kao prvi singl sa budućeg albuma odabrana je pesma koja je prva i snimljena. Pesma "Killed" je nastala pre više godina, ali je doživela razne transformacije. Na njoj su radili i odsvirali je Slobodan Negić, Jovan Šatrić, Dejan Antović i Svebor Šakić. 

Za pesmu "Killed" snimljen je i video spot iza kojeg stoji ekipa entuzijasta na čelu sa Alesandrom Simićem (Slonoxy Pictures).

- Generalno, čitav projekat ne bi mogao da se pomeri sa mrtve tačke, da nemam ljude koji u njega veruju, nekad mi se čini, više od mene - kaže Nataša i dodaje da album "Humanlike" neće izaći dok se ne steknu uslovi da se promoviše na načine na koje smo navikli pre pandemije.- Do tada ću se mojim divnim ljudima zahvaljivati i pustiti vam još koji singl - zaključila je Guberinićeva.

Podsetimo, Nataša i Una, na prošlogodišnjoj Beoviziji predstavile su se pesmom "Samo bez straha" i tada su istakle da su na nagovor ekipe sa "Play" radija pristale na tu ideju samo jer su želele da skrenu pažnju javnosti na nasilje nad ženama. To je, kako su tada objasnile, bio samo njihov prvi korak u borbi za prava žena, devojaka i devojčica. Poruka svim ženama da nisu same i da imaju kome da se obrate.

- Dobile smo ogroman broj dragocenih poruka od žrtava različitih oblika nasilja, koje nam se zahvaljuju što smo pokrenule ovu važnu temu. I po završetku "Beovizije" nastavićemo da se bavimo položajem žena u Srbiji kroz kampanju "Samo bez straha", uz prikupljanje sredstava za sve one kojima je neophodan - rekla je tom prilikom Nataša.Objasnila je i da, osim što im je glavni cilj bio da se pesmom obrate ženama i koje prolazie kroz težak period, da znaju da nisu same, da mogu da se obrate za pomoć i započnu novi život, im je takođe bilo važno da shvate i kako muškarci shvataju ovaj veliki problem, sve češći u našem društvu.

- Bilo nam je važno da vidimo kako jači pol gleda na ovu temu i da unesemo mušku energiju u pesmu, koja se ogleda u elementima marša. Želele smo da nas "podigne" energična muzika. Svejedno nam je kako ćemo se plasirati. Važno je samo da ostvarimo misiju i da utičemo na to da nasilje ne postane deo folklora - objasnila je tada Guberinićeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati