Muzika

Direktno.rs

29. 05. 2020. 17:27 1

Odlučeno: EXIT od 13. do 16. avgusta, smanjen kapacitet

Nakon dodatnih konsultacija i zvanično su određeni novi datumi za obeležavanje 20 godina jednog od vodećih festivala sveta i EXIT će se i definitivno održati od 13. do 16. avgusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, saopštio je EXIT tim.

Najavljuje se da će se ovogodišnje izdanje organizovati u bliskoj saradnji sa nacionalanim kriznim štabom, a kao jedna od mera biće i smanjenje kapaciteta festivala na pola od uobičajnih 55.000 posetilaca po danu.

Biće zatvoreni i pojedini rovovi u kojima je inače smešteno preko 40 bina i zona, ali će najimpresivnija i najveća mesta na Petrovaradinskoj tvrđavi koja čine EXIT legendarnim u svetskim okvirima, kao što su centralni "Main Stage", "Dance Arena" i "No Sleep" bina, ali i još neke manje zone, ovog leta zajedno činiti svetsku prestonicu muzike.

Ponovno pokretanje prodaje ulaznica kreće 1. juna tačno u podne, dok će više detalja o programu, formatu, ali i svim opcijama za refundaciju za one kojima ne odgovaraju novi datumi, biti poznato već u narednim danima.

Festivalski tim je potvrdio i da je veliki broj izvođača već izrazio veliku želju da na tvrđavi nastupi ovog leta, a nakon što su mnogi od njih bili u izolaciji mesecima, EXIT vide kao mogućnost da se konačno sretnu sa fanovima uživo.

Srbija, kao i brojne druge evropske države, ponovo je otvorila svoje granice bez PCR testova ili mera karantina. Iako domaći epidemiolozi očekuju da će situacija u celoj Evropi do avgusta biti u potpunosti pod kontrolom, organizatori napominju da ukoliko bi došlo do manjih žarišta u pojedinim državama, posetioci iz tih zemalja će morati da prođu obavezan PCR test koji će biti ili sasvim besplatan ili izuzetno povoljan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati