Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Dan.co.me ]

16. 05. 2022. 21:54 0

Glumac Darko Tomović: Igra je moj život

Iako je rođeni Beograđanin glumac Darko Tomović ne može pobeći od etikete "crnogorski glumac", šta više ne smeta mu jer su njegove veze sa Crnom Gorom u korenima, a i kao je neko ko se decenijama bavi glumačkim pozivom, kako je kazao, on je svačiji.

- Moj otac je rođen u Beranama. Moje detinjstvo je svakako vezano za vreme provedeno u Crnoj Gori, neke stare, prave vrednosti, sećanja i anegdote koje se i danas prepričavaju u društvu mojih Crnogoraca. Nemam problem sa ovom vrstom etikete, jer kao glumac ja sam svačiji.

Da li je nekada stigao ili biste voleli da stigne poziv za učešće u nekom crnogorskom projektu? Kako biste ga doživeli?

- Kao privilegiju.

Iako ste stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu veoma često vas gledamo u filmovima i serijama na TV-u, a i kad vas ne gledamo pamtimo vaše uloge u brojnim ostvarenjima (Đukan, Nikola I, Portugalca) da li je to dokaz da dobra uloga nema rok trajanja isto kao ni glumac?

- Ono što je zabeleženo na, sada već tehnički zaboravljenoj filmskoj traci, ostaje kao podsetnik svakom od nas na to šta je moglo bolje. Ulogu dobrom čini prvo pisac, a tek onda glumac (da se reditelji ne uvrede). Zato su nam preko potrebni dobri pisci, kako bi se pamtile i neke nove uloge.

Činjenica je da život nema reprizu, ali uloge u serijama i filmovima svakako imaju i uvek se iznova rađaju, da li biste neku nakon nekog protoka vremena menjali?

- Nijednu. To je trenutak u vremenu u kojem je sve trebalo da bude baš onako kako se dogodilo u trenutku smimanja.

I Bolji život, ali i Konak kod Himlije otkrivaju vašu humorističku crtu, sad ste sa Tićom s malo reči mnogo rekli. Da li je Tića zaista takav po scenariju ili ste ga vi modelirali?

- Žarko Jokanović je izvanredno napisao i lik Tiće. To znači da je moj posao zapravo bio lak, iako je modelovanje uloge potpuno prirodan proces za svakog glumca. Naročito u projektima ovako velikim kao "Igra sudbine".

Kako se danas razvija Ticin lik? Šta možemo očekivati u nastavku serije? Da li ljubavna igra sa Pančetom dobija srećan kraj?

- Zamislite kako bi izgledalo da vam otkrijem najslađe iz čitave serije! Publika mora da voli iznenađenja i raduje im se. Malo se radujemo danas.

Reklo bi se da je Tića Lenjin nenametljiv, ali veoma prisutan i dominantan, da li ima sličnosti s Darkom?

- U naznakama, svakako. Nenametljivost može biti vrlo dominantna, ako je koristimo kao glagol.

Igra sudbine je najduža srpska TV novela, rekorder u rejtingu, najgledanija na našem govornom području, da li vam je dosadilo da se igrate??

- Pa, ja sam glumac, zaboga! Igra je moj život.

Uloge i projekti u pozorištu? Na koji ste najponosniji?

- "Godine vrana", sjajnog Siniše Kovačevića, poslednja je premijera koju sam imao. Uloga Arčibalda Rajsa, kažu da se svidela i publici i kritici. Ponos ide uz svaki projekat, ali ova uloga je nešto što mi je, priznajem, leglo na prvu. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati