Film i TV

Direktno.rs

03. 02. 2022. 20:34 24

RTS Nekad gospoda - novinari, danas bežanija!

RTS odavno nije što je bio, izgubio je kredibilitet i poverenje gledalaca, više nije medij koji je "vaše pravo da znate sve". Zbog toga i sve više odlazaka sa Javnog servisa prepoznatljivih TV lica, koji su decenijama bili u našim domovima, a otišli su za boljim uslovima, većom platom, dobar deo njih i na slobodne, nezavisne medije.

Dnevnik 2, centralna informativna emisija Javnog servisa, skoro 65 godina je bila kao pridruženi član naših porodica, pa samim tim i lica koja su ga vodila. Nekad su to bili, recimo, legendarni Mića Orlović i Dunja Lango, ali poslednjih godina se likovi brzo smenjuju i taman kad neko postane prepoznatljiv, ode na drugo (bolje) mesto. I ne samo spikeri Dnevnika 2, već i drugih (nekad) gledanih emisija Radio-televizije Srbije (RTS) poput Jutarnjeg programa, Beogradske hronike i ostalih informativnih emisija...

Gledaoci su svedoci rotacija preostalih zaposlenih za koje više ne može da se "pohvata" šta i kad nam prezentuju.

Svi znamo koliko su velika imena voditeljskog posla na RTS postali između ostalih i Dragan Babić, Dušanka Kalanj, Dina Čolić Anđelković, Branislav Bane Vukašinović, Danka Novović, a sada im na RTS-u imena ni ne znamo. 

Kad je reč o Dnevniku 2, gledaoci su bili neprijatno iznenađeni odlascima Maje Žeželj i Nataše Jeremić. Međutim, one su, izgleda, kako se to kolokvijalno kaže - "povukle nogu", da bi kasnije za njima krenuli i Vladimir Jelić, Branko Veselinović... Posle 10 godina na RTS-u, Takovsku su napustile i kume, popularne Maja Nikolić i Nataša Miljković, koje danas gledamo na Nova S i N1.

Pamtimo i odlazak jednog od najprepoznatljivijih sportskih komentatora - Nebojše Viškovića, koji radi za Sport klub.

Pre njih i - Marija Savić Stamenić, koja je na drugoj televiziji postala deo jutarnjeg programa tada kod, takođe bivših kolega sa RTS-a, Jovane Joksimović i Srđana Predojevića. Zatim nedavno - Nada Gogić, kao i urednica Vesna Damjanić.

Veliku promenu u karijeri posle 30 godina rada na Javnom servisu napravila je jedno od omiljenih lica Rada Đurić. Ali i Jelena Obućina, koja je posle dugo godina na RTS, postala prepoznatljivo lice "Njuz Max Adrija". 

Gledaoci nacionalne televizije više na tom kanalu ne gledaju ni Vesnu Dedić, ali i autorku političke emisije "Upitnik" Oliveru Jovićević, koja je nedavno objavila da se "povlači zbog povrede". Međutim, svedoci smo da je aktivna na društvenim mrežama, a nema je na ekranima.

Nacionalnu televizuju je napustio i zamenik glavnog i odgovornog urednika informativnog programa Bojan Brkić, za njim Svetlana Janjićijević i Nemanja Milutinović, a mnogo pre njih gledaoci na drugom mestu vide Dušicu Spasić i Žiku Šarenicu.  

Koliko je danas urušen RTS, govori i mladi Miloš Radenković, koji se posle kratke epizode na Javnom servisu obreo u Jutarnjem mprogramu Prve.

Sve u svemu, ovo je samo manji broj imena koja su u bliskoj prošlosti napustila RTS. Ovakav kakav je danas - ne služi ničemu, a ponajmanje gledaocima koji plaćaju pretplatu. Otuda i kolona odlazaka novinara.

Ko je sledeći?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati