Film i TV

19. 01. 2022. 10:20 4

Sudbina Lauševića u seriji "Pad": Glumi ga Milan Marić

Za nekoliko nedelja počinje snimanje serije "Pad", nastale po knjizi "Godina prođe, dan nikad" Žarka Lauševića, a slavnog dramskog umetnika igraće Milan Marić.

Priča će imati osam epizoda, scenario potpisuju zajedničkim snagama Bojan Vuletić i Petar Mihajlović, a režiju Vuletić, koji je s "Fajerflaj produkcijom" već radio "Porodicu", koja govori o hapšenju Slobodana Miloševića.

"Motivi iz knjige Žarka Lauševića poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji", kaže Vuletić za Kurir.

Vuletić je već s Marićem sarađivao na seriji "Porodica", gde je glumac igrao Čedomira Jovanovića, a sada pojašnjava kako je došlo do nove saradnje.

- Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji "Porodica" već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku - objašnjava Vuletić i naglašava:

- Serija će biti snažna posveta glumi i glumcima na ovom našem podneblju, ali će se takođe baviti temama karakterističnim za tragično vreme devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji: Kako jedno tragično vreme utiče na sudbinu običnih ljudi? Kako stvaralačka, umetnička energija može postati destruktivna i rušilačka? Šta je to što nas tera u destrukciju? To su samo neke od veoma kompleksnih i izazovnih tema kojima ćemo se baviti u novoj seriji "Pad".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati