Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

08. 12. 2021. 15:37 1

Dušan Kovačević: Novi film omaž životinjskom svetu

- Ja sam veliki deo života posvetio tom paralelnom svetu ptica i životinja i hteo sam da napravim jedan veliki omaž i posvetu tom dragocenom svetu - rekao je dramski pisac

Posle dugog čekanja, Dušan Kovačević je predstavio svoj novi film pod nazivom "Nije loše biti čovek", koji je premijerno prikazan u "Kombank dvorani". Dramski pisac je sumirao sve, te je otkrio zašto se čekalo toliko mnogo kako bi ovo ostvarenje ugledalo svetlost dana.

- Čekao sam, jer filmska režija nije moj osnovni posao. U međuvremenu sam ja napisao nekoliko drama i režirao nekoliko pozorišnih predstava, napisao još dve knjige. Ja radim paralalelno nekoliko poslova i ova režija je posle 19, 20 godina posle "Profesionalca". Hvala Bogu da se završilo uprkos svih ovih problema koji smo imali. Tri godine smo bili u pripremi, godinu dana smo čekali . Evo, premijera je posle tri godine - rekao je Dušan Kovačević za Tanjug.

Dušan Kovačević ističe da je ovo jedan veliki omaž paralelnom svetu ptica i životinja.

- Ja sam veliki deo života posvetio tom paralelnom svetu ptica i životinja i hteo sam da napravim jedan veliki omaž i posvetu tom dragocenom svetu s kojim sam ja odrastao od ranog detinjstva. I dan danas se družim (s njima). To su ptice, psi, mačke, i mislim da oni zavređuju pažnju. Naravno da ovo nije priča samo o tome. To je jedan segment priče, ali mi je bilo drago da sam u jednom filmu napravio nešto što je u ranijim filmovima bilo samo naznačeno. Na primer, u "Undergroundu" jednu od velikih uloga igra majmun. Pa zatim u "Ko to tamo peva" se priča o razlogu zašto dečko vozi autobus. Ide da vidi majmuna. Napisao sam roman "Meda peva bluz". Ceo život se sa vremena na vreme bavi pticama i životinjama - rekao je dramski pisac.

Na kraju, osvrnuo se na film "Nije loše biti čovek"

- Da, ovo je film sa nekoliko paralelnih priča koje se na kraju saberu u jednu tačku i pošto ja volim čvrste priče koje su čitljive i lake za gledanje, za razumevanje i ovaj film je otrpilike negde u žanru trilera koji može da bude i kao bajka. Ne volim, u principu, suviše mraka. Ovaj film u sebi ima elemente tame, ali ne mraka - zaključio je Dušan Kovačević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati