Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

08. 12. 2021. 13:48 8

Ko su Grabež i Nezirović, heroji jutarnjeg RTS-a?

Situacija na Javnom servisu je godinama takva da je uvek pravo iznenađenje kada neko od gostiju uspe da kaže nešto što se ne uklapa u koncepciju i uređivačku politiku te kuće. Ovog puta pažnju gladelaca skrenuli su mladi glumci Marko Grabež i Nedim Nezirović, koji su gostovanje u Jutarnjem programu RTS-a iskoristili da pozovu građane na naredni ekološki protest na ulicama širom Srbije.

Ko su u stvari ova dvojica mladih umetnika? Marko Grabež i Nedim Nezirović, trenutno su najaktuelniji zbog zapaženih uloga u seriji "Nečita krv" u režiji Milutina Petrovića koja se prikazuje na Javnom servisu.

Za Marka Grabeža kažu da je jedan od najtalentovanijih glumaca svoje generacije. Imamo priliku da ga gledamo na mnogim pozorišnim scenama u Beogradu, ali i slušamo u alternativnoj grupi "KoiKoi" gde peva i svira gitaru. U "Nečistoj krvi" glumi efendi – Mitu, jednog od sinova Hadži Trifuna. Bio je pravo osveženje i u serijama "Senke nad Balkanom 2" i "Branio sam Mladu Bosnu".

Sa sedam godina roditelji su ga upisali u Dadov, a sedam godina je pohađao studio Sandre Rodić Janković. Završio je Petu beogradsku gimnaziju i diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi Dragana Petrovića Peleta. Kažu da je vredan i ozbiljan, već na trećoj godini fakulteta igrao je u filmu "Otadžbina" Olega Novkovića. Svaka njegova uloga deluje kao rezultat ozbiljnog i promišljenog rada. Neke od predstava u kojima glumi su "Grobnica za Borisa Davidoviča" (srpsko-hrvatsko-slovenačka koprodukcija), "Dnevnik o Čarnojeviću" (JDP), "Kafa i cigarete" (Atelje 212), "Ukalupljivanje" (Kult), "Čitač" (BDP)…

Nedim Nezirović je preko noći postao miljenik televizijske publike igrajući negativca Pašu u krimi seriji "Klan" Bobana Skerlića. U toku je snimanje druge sezone, a u međuvremenu je glumac iz Novog Pazara pokazao talenat i na teatarskim daskama, u predstavi "Cement Beograd" Beogradskog dramskog pozorišta.

Publika kraj malih ekrana Nezirovića od prošlog vikenda gleda u seriji "Nečista krv". U ovom kapitalnom ostvarenju po scenariju Vojislava Nanovića, tumači ulogu Jovče, takođe jednog od sinova Hadži Trifuna (Dragan Bjelogrlić).

Nedim Nezirović je rođen u Novom Pazaru, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, kao i njegov kolega Grabež.

Svojevremeno je na Festivalu predstava za decu i mlade, profesionalnih pozorišta Srbije "Mali Joakim" u Lazarevcu, poneo glavnu nagradu za ulogu Milana – deteta kome je svega dosta, u predstavi "Nije lako biti dete" Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

Sa predstavom "Beton mahala", koju je napisalo je osmoro mladih Novopazaraca koji svoje autentične ispovesti i igraju u predstavi, a koja je u njihovom rodnom gradu bila zabranjena zbog toga što kritikuje tamošnje prilike, proputovao je region i osvojio je pozorišnu publiku.

Trenutno igra dve predstave u Malom pozorištu Duško Radović. To su "Pepeljuga" Stevana Bodrože i "Dečak sa koferom" reditelja Damjana Kecojevića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati