Film i TV

[ Izvor: Nova.rs ]

27. 10. 2021. 14:52 0

Goran Šušljik: Jasno je da je ovo vrema zla

Vernici, grešnici, otpadnici – svi oni našli su mesto u novoj seriji "Vreme zla", svojevrsnom nastavku „Korena“.

TV serija, nastala po motivima romana Dobrice Ćosića iz trilogije "Vreme zla", koja se emituje na Novoj S, zatiče glavne junake, porodicu Katić u osvit Drugog svetskog rata.

Emigracija, pa veze sa Komunističkom partijom, emotivne turbulencije, podele na partizane i one koje su se pridružili Gestapou, tragedije u banjičkom logoru, samo su neke od tema koje obrađuje 15 epizoda serije.

Otuda i ne čudi što "Vreme zla" kreator, izvršni producent i glumac Goran Šušljik u razgovoru za Nova.rs naziva seriju kompleksnim projektom:

– Trebalo je dosta vremena, koncentracije i energije svih ljudi koji su radili na seriji. Ne mislim tu samo na autore, već čitavu ekipu. Od same ideje da se radi serija po romanu Dobrice Ćosića prošlo je više od dve godine I, naravno, sada osećam onu klasičnu tremu i uzbuđenje jer izlazimo sa nečim čime smo prilično zadovoljni. Čak prezadovoljni. Ne sumnjamo u samu ideju da radimo na tom zahtevnom projektu, pa čak ni u rezultat, ali hajde da sačekamo reakcije – oprezan je, ipak, Šušljik.

Serija je snimana u Beogradu i širom Srbije, na lokacijama, kakve su Bilješka stena na Tari, Donja Kamenica kod Knjaževca, padine Crnog vrha, Gornji Račnik, u kući čatmari staroj 136 godina…

TV serija koja prati porodicu Katić pred sam početak Drugog svetskog rata, u Beogradu počinje povratkom Bogdana Dragovića (Goran Bogdan) iz emigracije, koji pokušava da zarad sina Vladimira ponovo uspostavi veze sa Komunističkom partijom iz koje je izbačen kao trockista. Ali, njegova žena Milena (Nada Šargin) stupa u emotivnu vezu sa Petrom Bajevićem (Šušljik), agentom Kominterne i Bogdanovim ratnim drugom. Ali, Milenin i Ivanov otac Vukašin Katić (Žarko Laušević) je slika građanske Jugoslavije, koja ne uspeva da se odupre promenjenim okolnostima. I počinje Drugi svetski rat. Milena sa bratom odlazi u Prerovo, Vladimir u partizane, a Petar i Bogdan istovremeno završavaju u Gestapou…

Ovo je kratak sinopsis serije od 15 epizoda, a ističući ponovo veličinu čitavog poduhvata naš sagovornik napominje da "Vreme zla" zahteva dobrog, koncentrisanog i istrajnog gledaoca:

– Razlog zašto se uopšte bavim ovim poslom jesu nada i želja da takvi gledaoci ne samo da postoje, nego da se i grade. Uostalom, to i jeste ideja ekranizacije tih velikih, značajnih romana. Nadam se da ako barem nekog novog gledaoca privučemo na stranu literature i nekih važnih tema, onda smo uspeli.

Na neizbežno pitanje može li se onda i današnje vreme okarakterisati kao "vreme zla", Šušljuk je bio jasan: "Ne moram čak ni da odgovorim na to pitanje".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati