Film i TV

Direktno.rs

20. 09. 2021. 06:00 0

Festival posvećen Danilu Lazoviću od 22. do 25. septembra

Posle jednogodišnje pauze koja je bila uzrokovana pandemijom korona virusa, ove godine festival ponovo živi u Priboju. Posvećen je očuvanju sećanja na lik i delo barda našeg glumišta Danila Lazovića i govorenju poezije.

- Svake godine studenti iz naše zemlje i regiona takmiče se u kazivanju poezije.
Pobednik osvaja nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade – kaže Milorad Damjanović, direktor festivala.

U bogatom četvorodnevnom programu publika će biti u prilici da uživa u pozorišnim predstavama, performansima, muzičkim programima i završnoj, takmičarskoj, večeri na kojoj će gost glumac festivala biti Andrija Milošević, muzički gost Mina Lazarević, dok će domaćin ovogodišnjeg festivala biti glumac Andrija Кuzmanović.

Danilo Lazović je rođen 1951. godine u Brodarevu, a sa porodicom se 1958. godine preselio u Priboj gde je odrastao i završio gimnaziju. U Priboju se zainteresovao za glumu, kojom se amaterski bavio u to vreme. Iz Priboja je otišao na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, na kojoj je diplomirao 1974. godine. Preminuo je 2006. godine.

Inače, direktor festivala glumac Milorad Damjanović, prvak Beogradskog dramskog pozorišta, poznat po raznim ulogama među kojima i “Igra sudbine”, rodom je iz Priboja, i baš kao nekada Danilo Lazović i on se rado vraća u svoj rodni kraj.

U susret predstojećem festivalu mladi pribojski umetnik Nikola Goločevac uradio je mural neponovljivog glumca i šarmera na zgradi pored Doma kulture, u starom delu grada. Sve se češće čuju i ideje da pribojski Dom kulture ponese ime ovog velikog čoveka i glumca koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati