Film i TV

Direktno.rs

28. 08. 2021. 10:05 0

Jezdiću Gran pri „Naisa“, „Tomi“ čak 4 nagrade u Nišu

Uručenjem festivalskih nagrada, među kojima su nagrade za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu „Carica Teodora“ i „Car Konstantin“, pripale Milanu Mariću i Tamari Dragičević, u Nišu se zatvara 56. Festival glumačkih ostvarenja Filmski susreti. Gran pri „Naisa“ za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Nenadu Jezdiću.

Gran pri „Naisa“ za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Nenadu Jezdiću na Festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu.

Jezdić je nagradu dobio za ulogu Kašike u filmu „Vikend sa ćaletom“.

„Ja sam večeras srećan, radostan, veseo, ponosan ali ne i gord. Večeras se raduju moji prijatelji i porodica... Moja radost i sreća ove večeri bila bi čin sebičluka i egoizma a da se sa posebnom zahvalnošću ne setim svih ljudi koji su radili film Vikend sa ćaletom...", rekao je Jezić primajući nagradu.

Jezdić je posebno zahvalio „fantastičnom scenaristi i odličnom reditelju" Miroslavu Momčiloviću, naglasivši da nagradu deli sa svojim glumačkim partnerom iz filma Banetom Vidakovićem.

Nagrada „Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu pripala je glumici Tamari Dragičević na Festivalu glumačkih ostvarenja.

Nagradu je dobila za ulogu pevačice narodne muzike Silvane Armenulić u filmu „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića.

„Napravili smo film o duši i utkali u njega svoju dušu, emociju i ljubav. I zaista, ovaj lik sam pravila iz duše i to sam osećala sve vreme", rekla je glumica primajući nagradu.

Nagrada za najbolju mušku ulogu „Car Konstantin" dodeljena je Milanu Mariću za ulogu Tome u istoimenom filmu.

Marić je napomenuo da je mnogo srećan što je dobio nagradu za ulogu u filmu „Toma" baš u Nišu.

„Ovaj festival pripada glumcima, a čuvate ga vi", kazao je Marić i potom čestitao svim kolegama koji su dobili nagrade na festivalu.

Poveljom za izuzetnu žensku ulogu nagrađena je Anđelka Prpić, dok je to priznanje u muškoj konkurenciji otišlo u ruke Ivana Tomića za ulogu u filmu „Ne igraj na Engleze".

Nagrada „Milorad Mandić Manda" za najbolje ostvarenu komičnu ulogu pripala je Gordanu Kičiću za ulogu Veljka u filmu „Realna priča".

Specijalno priznanje žirija Filmskih susreta u Nišu pripala je ansamblu filma „Oaza“, dok je nagrada za najboljeg stranog glumca festivala pripala Feđi Štukanu za ulogu u filmu „Nečista krv-Greh predaka“.

Nagrada za najbolju debitanstku ulogu na festivalu pripala je Vukašinu Matoviću za ulogu u ostvarenju „Jedini izlaz“.

Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu pripala Sanji Marković, a za najbolju mušku epizodu Andriji Kuzmanoviću, oboma za film „Toma“.

Žiri je odlučivao između rola ostvarenih u 11 filmova prikazanih u zvaničnoj konkurenciji tokom prethodnih šest festivalskih večeri.

Posle uručenja nagrada i svečanog zatvaranja Filmskih susreta, na Letnjoj pozornici su  prikazane i dve gostujuće projekcije. Reč je o dokumentarnom filmu „Glumčina“, posvećenom legendi glumišta bivše Jugoslavije Zoranu Radmiloviću.

Prikazana je i prva epizoda serije „Branilac“, zasnovane na istinitim događajima, po opisu naših poznatih advokata. Seriju će gledaoci RTS-a moći da gledaju već tokom jeseni.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati