Film i TV

Direktno.rs

11. 02. 2021. 13:09 1

"Radoš zvani Džoni": Po čemu ćemo pamtiti Gorana Daničića

Gorana Daničića pamtićemo po brojnim ulogama, ali se jedna posebno izdvaja.

Glumac Goran Daničić preminuo je iznenada juče u Beogradu u 59. godini. Ova vest iznenadila je sve poštovaoce njegovog rada.

Iako je možda delovalo kao da smo ga retko viđali u filmovima i serijama, Daničić, inače član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, je ostvario više od 50 uloga… Pojavio se u serijama "Srećni ljudi", "Selo gori, a baba se češlja", "Ranjeni orao", "Greh njene majke", "Crni Gruja", "Santa Maria della Salute"…U "Srećnim ljudima" pamtićemo ga kao telohranitelja Ozrena Soldatovića. U ovu ulogu "uskočio" je umesto kolege Gorana Kuzmanovića i uspeo da se istakne pred publikom.

Njegova možda najpoznatija filmska uloga bila je u ostvarenju Srđana Dragojevića "Mi nismo anđeli". Iako je u pitanju sporedna uloga, Daničić je spontanošću i harizmom ostao upamćen kao "Radoš zvani Džoni". Lepi Džoni je u filmu bio momak Violete (Vesna Trivalić), a scena koja nam je ostala urezana u pamćenje jeste ona kada udara Nikolu Koja i usput peva "Kiss me my darling, be mine tonight"…Od dramatičnih uloga do komedija, Daničić je imao sposobnost da uveri publiku u ono što je izvodio.

Iza sebe je ostavio suprugu  Sanju Domazet, književnicu, dramaturga i profesorku novinarstva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati