Film i TV

I. D.

23. 01. 2021. 15:29 0

Legendarni voditelj koji se za intervjue - nije spremao

Čuveni američki televizijski voditelj Lari King preminuo je u 88. godini. Važio je za jedno od rado viđenih TV lica, ali se njegov metod i pristup gostima nije sviđao svima.

Za neke je bio preozbiljan, možda i nedovoljno "zabavan" i entuzijastičan kao njegove kolege, ali jedno je bilo sigurno: Lari je uvek u emisiju uspevao da dovede najbitnije ličnosti u tom trenutku i uvek je dobijao odgovore.

Kada bi intervjuisao poznate ličnosti, nije insistirao na privatnim pitanjima. Zbog toga su se kod njega gosti rado vraćali - nikad im nije zadirao u intimnost.Za novinarstvo je počeo da se interesuje još kao dečak. Dok su njegovi drugari posle utakmica trčali za sportistima nadajući se autogramima, Kingu je zanimljivije bilo da ih prati i zaitkuje zašto su se odlučili na određeni potez.

Njegov pristup radu mnogima se činio nelogičnim. Kako je i sam priznao, njegova taktika je bila da se pred intervje sprema "što manje".- Što manje znam, to je bolje. Razumem da to zvuči čudno ljudima. Na primer, ako ste napisali knjigu, ja tu knjigu neću pročitati pred intervju jer bih onda znao previše o njoj, a treba da budem u istoj poziciji kao gledaoci koji je nisu pročitali - objasnio je jednom prilikom svoju metodu.

Čuvenu emisiju "Larry King Live" vodio je na CNN-u od 1985. do 2010. godine, kada ga je zamenio britanski voditelj Pirs Morgan.Tokom karijere napravio je preko 30 hiljada intervjua.

Ženio se neverovatnih osam puta, od kojih je "da" rekao istoj ženi dva puta. Sa različitim ženama dobio je četvoro dece, a bio je i deda devetoro unučadi.Prethodne godine doživeo je neverovatnu tragediju kada je u razmaku od samo dve nedelje izgubio dvoje dece: sin Endi je preminuo nakon srčanog udara, dok mu je ćerka izgubila bitku sa rakom pluća.

Imao je više zdravstvenih problema, a početkom januara ove godine hospitalizovan je nakon potvrde da je zaražen koronavirusom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati