Film i TV

Direktno.rs

10. 01. 2022. 16:28 0

"Ne umem sebe da volim": Dve godine bez Nede

Neda Arnerić, naša proslavljena glumica, napustila nas je pre tačno dve godine, a za sobom je ostavila neizbrisiv trag.

Zapažene uloge je imala u kultnim filmovima "Višnja na Tašmajdanu", "Užička republika", "Sutjeska", "Valter brani Sarajevo", "Varljivo leto '68", "Otpisani", "Ispravi se, Delfina", kao i mnogim drugim, što našim, što italijanskim.

Veliku popularnost je stekla šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, da bi najveću slavu svakako doživela devedesetih godina prošlog veka, kada je dobila jednu od glavnih uloga u čuvenom filmu "Tri karte za Holivud", ali i u televizijskoj seriji "Policajac sa Petlovog brda".Poslednju ulogu na velikom platnu ostvarila je 2015. godine, kada je glumila u filmu Radoša Bajića "Za kralja i otadžbinu". U tom filmu su, pored nje, glavne uloge imali Nebojša Glogovac i Marko Nikolić.

Do 2016. godine je snimila više od 110 filmova i odigrala je više od 40 uloga u pozorištu. Neda je u bogatoj karijeri dobila mnogo nagrada, a svakako najznačanije su bile nagrada za životno delo "Pavle Vuisić", koju je dobila 2010. godine, kao i "Plaketa jugoslovenske kinoteke" 2009. godine za sva ostvarenja na filmu.Važila je za jednu od najvećih lepotica jugoslovenske kinematografije, a njen prerani odlazak je potresao kulturnu scenu Srbije i ostavio veliku prazninu. 

Samo mesec dana pre smrti Neda je govorila za magazin Hello i tom prilikom otkrila šta joj je neostvarena želja.

- Celog života sam želela da skačem s padobranom, ali se nisu namestile kockice. Privlačili su me ekstremni sportovi, ali to će ostati za neki drugi život - rekla je tada glumica.- Ne umem sebe da hvalim i ne umem sebe da volim - otkrila je glumačka diva koja je dodala da je tek posle teških životnih borbi uvidela koliko je ljudi zaista vole.

- Tada, nakon toga, kada bi mi na pijaci ili u radnji govorili da im je drago što se opet smejem, dobacivali "Napred Nedo" ili "Ne daj se, Nedo", to je divno. Valjda sam i zaslužila tu ljubav. I ja dajem ljubav - komentarisala je Neda, dodajući i da joj je samoća posle braka teško pala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati