Film i TV

Direktno.rs

25. 11. 2020. 09:16 1

Dvostruki dobitnik Oskara zbog vere odbijao da glumi scene seksa

Glumac Maheršala Ali priznao je da je, čak i kao potpuno anoniman odbijao da igra scene seksa u filmovima i to iz verskih razloga.

Ali je do sada dva puta osvojio Oskara, prvi put pre tri godine za sporednu ulogu u filmu "Moonlight", drugi put prošle godine za ulogu u filmu "Green Book".

Ovaj 44-godišnjak gostovao je u podkastu "Mind Power Mixtape" gde se prisetio početka svoje filmske karijere. Preciznije, prisetio se 2008. godine kada je glumio u filmu "Neobična priča o Bendžaminu Batonu".

Iako je do tada glumio u TV serijama i imao je tek samo jednu filmsku ulogu iza sebe, reditelj Dejvid Finčer dodelio mu je ulogu koju je on gotovo odbio iz verskih razloga.-Tadašnji agent me je nazvao i rekao mi "Maheršala, dobio si ulogu". Rekao sam mu "Postoji problem, ima ta jedna scena u kojoj se ljube, ako je to scena seksa, ja je neću snimiti. Ne snimam scene simuliranog seksa - objasnio je glumac koji je 1999. godine prešao na islam.

Maheršala je rođen kao Maheršalahašbaz Gilmor, odgajan je kao katolik, da bi 1999. godine prešao na islam i promenio prezime u Ali. Godine 2010. skratio je svoje ime u Maheršala.U spomenutoj sceni Maheršala Ali ljubi se s Taradži P. Henson, glumicom koja je takođe do tog filma glumila u TV serijama, da bi nakon filma "Neobična priča o Bendžaminu Batonu" s TV serija prešla u potpunosti na igrane filmove.

-Taradži i ja počeli smo da se ljubimo i onda smo nekako ispali iz kadra. Ne znam je li Finčer namerno želeo takvu scenu, mislim da nije. U to vreme, pre 15 godina, razmišljao sam kako mogu da napredujem ali pri tome nisam želeo da ne živim u skladu s mojom religijom - rekao je Ali.

Kada je Maheršala osvojio Oskara za ulogu u filmu "Moonlight" postao je prvi muslimanski glumac koji je osvojio tu najvažniju filmsku nagradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati