Film i TV

Direktno.rs

21. 11. 2020. 20:25 12

IMA LI KRAJA? "U Hramu počivaće pokojni premijer"?! (VIDEO)

"Kovčeg sa posmrtnim ostacima nalaziće se u Hramu Svetog Save, gde će biti obavljena i upokojena liturgija i on će posle biti prenet u kriptu Hrama Svetog Save. Dakle, to će biti mesto na kom će počivati pokojni premijer... patrijarh Irinej", rekao je novinar televizije Nova S, što je izazvalo smeh na društvenim mrežama.

Novinari koji su izveštavali o smrti patrijarha Irineja i detaljima njegove sahrane, najblaže rečeno, nisu se proslavili. Bilo je tu svakakih gafova, koji su najpre pokrenuti na TV Prva, zatim su dva bila u izvođenju novinarke TV Happy Jovane Jeremić, da bi se danas propisno obrukala i dopisnika RTS iz Niša. Međutim, tu nije bio kraj, pošto je akter velikog gafa bio i novinar televizije Nova S.

Da podsetimo, juče ujutru, kada je izveštavala o smrti patrijarha Irineja, voditeljka Bojana Ristivojević, koja je prethodno vodila "Parove", u dva navrata je istakla "Njegova svetlost", što je naišlo na podsmeh na društvenim mrežama.

Međutim, taj gaf je pokrenuo i druge, pa je tako Jovana Jeremić, voditeljka Jutarnjeg programa na TV Happy najpre protojereja stavrofora nazvala "protojerej staford", da bi danas pomešala reči odar i odron. I to nije bilo sve, pa je dopisnica RTS iz Niša poručila da su se građani upisivali u "knjigu žalbi", očigledno želeći da kaže "knjiga žalosti".

Mislili ste da je to sve od novinarskih lapsusa i gafova prilikom izveštavanja o smrti i ispraćaju patrijarha Irineja? Ne, ima toga još, za šta je zaslužan novinar televizije Nova S, čija je zbunjenost i potonja greška dobrano nasmejao korisnike društvenih mreža.

Tako je on, uključujući se u emisiju "Među nama", poručio:

- Kovčeg sa posmrtnim ostacima nalaziće se u Hramu Svetog Save, gde će biti obavljena i upokojena liturgija i on će biti prenet u kriptu Hrama Svetog Save. To će biti mesto na kom će počivati upokojeni premijer... patrijarh Irinej - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati