Film i TV

Direktno.rs

28. 10. 2020. 13:46 0

Kraljica romantičnih komedija: Najbolji filmovi Džulije Roberts (VIDEO)

Američka glumica Džulija Roberts danas slavi 53. rođendan, a tom prilikom podsetićemo vas na romantične komedije koje je ulepšala svojim talentom i osmehom koji razoružava.

Džulija je rođena u malom gradu u saveznoj državi Džordžija, a odgajana je u skladu sa katoličkim vrednostima. Glumom je počela da se bavi krajem osamdesetih godina i ubrzo postala jedna od najtraženijih glumica u Holivudu.

Svojom pojavom se izdvojila zbog neodoljivog osmeha koji je postao njen zaštitni znak. Vole je i starije i mlađe generacije, a njeni filmovi su neki od najpopularnijih holivudskih ostvarenja koji su ikada snimljeni. Uloga u filmu "Erin Brokovič" koji je zasnovan na istinitoj priči o zakonskoj borbi između Brokovič i kompanije "Pacific Gas and Electric Company" koju protagonistkinja optužuje za zagađivanje vode štetnim hemikalijama, doneo joj je nagradu "Oskar" i dao priliku da pokaže da je mnogo više od "devojke za romantične komedije".Iako je dokazala da može da "nosi" i mnogo ozbiljnije i zahtevnije uloge, Džulija je, ipak, najvoljenija zbog romantičnih komedija. Filmovi koje je krasila svojim neodoljivim šarmom mogu da se porede sa retko kojim ostvarenjima iz istog žanra. Iz tog razloga smo izdvojili četiri najboljih romantičnih komedija u kojima je Roberts pokazala zašto je volimo.

Zgodna žena (Pretty Woman, 1990)

Čuveni tandem Džulija Robert i Ričard Gir oduševili su hemijom na velikom ekranu. Ova priča o biznismenu i prostitutki koji se zaljubljuju jedno u drugo iznedrila je pregršt scena koje se i trideset godina nakon premijere filma rado gledaju. Manje je poznato da je "Zgodna žena" prvobitno bila zamišljena kao priča sa mračnim krajem: "happy end" nije bio planiran, već je scenarista zamislio da se Džulijin lik vraća na ulicu.Venčanje mog najboljeg druga (My Best Friend's Wedding, 1997)

Ovo je priča u kojoj Džulija tumači buntovnu devojku koja odlučuje da spreči venčanje svog najboljeg druga kada shvati da je zaljubljena u njega. Pored nje, tu su i Kameron Dijaz, Rupert Everet i Dermot Malroni. Film je zaradio skoro 200 miliona dolara, a mnogi su taj uspeh pripisali Robertsovoj harizmi.Noting Hil (Notting Hill, 1999)

Ko bi ikada mogao da zaboravi čuveno mucanje Hjua Granta dok pokušava da osvoji Džulijino srce u ovom ostvarenju u kom Roberts praktično glumi samu sebe. Opterećena slavom i lažnim odnosima, njen lik slučajno upoznaje zbunjenog Engleza dok snima veliki film u čuvenom londonskom kraju Noting Hil. Svi dobro znaju šta se dalje dešava i da par, naravno, završava zajedno, ali i pored predvidivosti klasične holivudske romantične komedije, nekako uvek opet pogledamo ovaj film kada je na malim ekranima.Odbegla mlada (Runaway Bride, 1999)

Iste godine Džulija je bila zvezda možda i najuspešnijeg filma iz njene bogate karijere. Ranije utvrđena hemija sa Girom opet se pokazala kao dobar potez, pa su u ovom ostavrenju tumačili par koji se u startu ne podnosi, ali ubrzo uviđaju da su stvoreni jedno za drugo. Džulija tumači lik devojke koja ima parališući strah od sopstvenog venčanja, pa joj i sama ideja toga izaziva ubrzano lupanje srca. Ipak, u pomoć joj pristiže prosedi zavodnik koji, sugerišući da je jako bitno da prvo otkrije kakva jaja voli, uspeva da pronađe put do njenog srca. Džulija tako dobija venčanje iz snova kada na svom konju odjaše ka zalasku sunca...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati