Film i TV

Direktno.rs

21. 09. 2020. 19:22 0

"Otac" dobitnik prve nagrade na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

Dobitnik prve nagrade 44. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji je ostvarenje "Otac" Srdana Golubovića i Ognjena Sviličića.

Golubović i Sviličić su zajedničkim snagama napisali scenario za ovaj film u kojem glavne uloge tumače Goran Bogdan, Nikola Rakočević, Boris Isaković i Ljubomir Bandović. Odluku o dodeli glavne nagrade ostvarenju "Otac" doneo je stručni žiri koji su sačinjavali Petar Mihajlović, scenarista "Južnog vetra", Miroljub Stojanović iz Filmskog centra Srbije, i predsdnica žirija Ana Marija Rosi, prošlogodišnja pobednica sa filmom "Ajvar".

- Snažna, stvarnošću inspirisana priča o ocu u najvažnijem životnom putovanju u njegovom životu na čijem kraju, umesto svoje dece, pronalazi surovi lavirint birokratije, siromaštva i razočaravajuće bezosećajnosti društva u kojem živimo - stoji u obrazloženju festivalskog žirija.

Drugu nagradu žiri je dodelio Vladimiru Simiću i koscenaristima Gordanu Kičiću i Marku Manojloviću za film "Realna priča". Treća nagrada pripala je Marku Đorđeviću za film "Moj jutarnji smeh" koji je ujedno i dobitnik nagrade "Slavko Lazarević" koju dodeljuje žiri novinara i filmskih kritičara, prenose Novosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati