Film i TV

Direktno.rs

16. 09. 2020. 14:41 1

Branka Veselinović gazi STOTE: "Ništa me ne boli, ne žalim se!"

Naša najstarija glumica, Branka Veselinović, danas slavi 102. rođendan!

Poslednja iz redova osnivača Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Branka Veselinović stupila je prvi put na scenu davne 1938. godine – u predstavi "Karlova tetka" Narodnog pozorišta Dunavske banovine u Novom Sadu.

O njenom životu i karijeri se često pisalo, ali jedan detalj privlači posebnu pažnju svih oviih godina. Branka je tokom života uvek posebnu pažnju posvećivala pronalaženju načina da pomogne drugima. Tako je sa suprugom Mlađom osnovala Fond za pomoć deci sa invaliditetom, a od njihovog novca se već godinama nagrađuje i najbolji glumac u sezoni JDP. Njena posvećenost pomoganju videla se još po završetku Drugog svetskog rata kada je redovno obilazila pacijente po bolnicama. Tokom života je i zabavljala napuštenu decu, obilazila staračke domove, invalide, ranjenike iz devedesetih…

Možda je baš ta empatija i moć pozitivnog razmišljanja doprinela njenoj vitalnosti i želji za životom. Vremešna glumica je više puta napominjala da se i dalje raduje životu i uživa u svakom danu. Povodom 102. rođendana dala je izjavu za Večernje Novosti i ispričala kako provodi dane.

- Meni je fino. Juče sam se sunčala u kupaćem kostimu. Bilo je suviše toplo, a volim da izađem napolje. Nikoga nema u bašti, kuća je zaklonjena od pogleda. Kad mi dosadi izležavanje, malo slikam, pišem, gledam televiziju. Dobro mi je, nisam zabrinuta. Glavno je da je čovek zdrav i zadovoljan. Doduše, malo sam promukla. Pila sam nešto hladno. A ne volim tako da govorim, ko neka svraka. Niko to ne voli, a pogotovo glumac... - ispričala je Branka i dodala:

- Ja se uvek nečim zanimam, nemam vremena da razmišljam. Da li sam se nadala da ću dočekati ove godine? Ma, ja živim život i ne mislim. Ništa me ne boli, ne žalim se. I dalje svaki dan radim gimnastiku, još sam vitalna. Pa šta bude. Hvala što mi je Bog dao dobre prijatelje, da me zovu. Još me nisu zaboravili. Ništa mi ne nedostaje. Nemam ja probleme, nije meni teško - zaključila je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati