Film i TV

08. 08. 2020. 09:34 0

Stiže novi spektakl od reditelja Betmen trilogije

Naučno-fantastični špijunski film "Tenet" reditelja Kristofera Nolana premijeru će imati 4. septembra u Kini, prenose strani mediji.

Film je prvobitno trebalo da bude prikazan 17. jula, ali je zbog globalne pandemije korona virusa pomeren za 31. jul, a onda i za 12. august. Kako se stvari nisu smirile, producenti filma su odlučili da projekciju filma odlože do daljnjeg, a počeli su da razmatraju i ideju predstavljanja filma van granica SAD-a. Na kraju je odluka pala na Kinu.

"Tenet" je dugoočekivani projekat britansko-američkog reditelja Kristofera Nolana. Njegov poslednji film bila je ratna drama "Dunkirk" koja je osvojila publiku širom sveta i pobrala veliki broj nagrada, među kojima je bio i Oskar za najbolji zvuk.

Ovo će biti Nolanov 11. film, a istraživački rad na ideji za "Tenet" trajao je pet godina. Imajući u vidu neka od njegovih prethodnih ostvarenja ("Batman" trilogiju sa Kristijanom Bejlom u glavnoj ulozi, naučnofantastični "Inception" i epsku dramu u svemiru u kojoj smo mogli da vidimo putovanje Metjua Mekonahija kroz crvotočinu), "Tenet" će zasigurno biti još jedan od Nolanovih filmova za čije će razumevanje biti potrebno više gledanja.

Radnja filma uključuje međunarodnu špijunažu, putovanje kroz vreme i evoluciju. U jednom trenutku tokom trejlera čujemo jednu od junakinja kako izgovara da pokušavaju da "spreče treći svetski rat".

Glavne uloge u filmu tumače Džon Dejvid Vošington, Robert Patinson, Majkl Kejn i Kenet Brana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati