Film i TV

Direktno.rs

06. 08. 2020. 14:22 0

HIT u najavi: Najveće zvezde u novoj domaćoj seriji

Prva klapa serije "Vreme zla", koja se radi po triologiji Dobrice Ćosića, snimljena je na ulicama beogradskog naselja Voždovac.

Serija, koja nastaje u produkciji kompanije "United Media" imaće 15 epizoda, a biće emitovana sledeće godine na televiziji Nova S. Tvorac i izvršni producent serija će, kao i u prvom ostvarenju “Koreni”, biti produkcijska kuća “Eye to Eye” Gorana Šušljika.

Šušljik navodi da ovo nije direktan nastavak “Korena” jer je između “Vreme smrti”, koje će se naknadno raditi i po kojem će biti snimljena posebna serija.

- Stilski i idejno se razlikuje od "Korena" jer govori o jednoj drugoj temi – o porodici koja se sada raspada zbog jedne čudne, nadahnute vere u bolji svet. Na putu te vere i nade, porodica i društvo se raspadaju, a i svet se raspada jer dolazi Drugi svetski rat - ističe Šušljik.

Kako kaže, ono što je ideja i tema romana “Vreme zla” nas se veoma tiče i sada i to je jedan od razloga zašto se ovo delo ekranizuje u ovom trenutku.

- Zadovoljni smo scenariom, imamo sjajnu glumačku podelu, motivisani smo i spremni da ispričamo jednu veliku priču - dodaje Šušljik.

Najveći deo glavne radnje “Vremena zla” dešava se pred sam Drugi svetski rat i po njegovom početku. U središtu priče će se naći porodice Katić, Dragović i Luković, koje čitaoci Ćosićevih romana dobro poznaju. Glavni junaci su Ivan, Milena i Vukašin Katić, a potom i braća Bogdan i Vladimir Dragović, Miško, Nađa i Bora Luković, te Petar Bajević.

Likove iz Ćosićevog dela će "oživeti" vrhunska glumačka postava: Goran Bogdan, Nebojša Dugalić, Goran Šušljik, Nada Šargin, Radovan Vujović, Žarko Laušević, Andrej Šepetovski, Sergej Trifunović, Nataša Ninković, Isidora Simjonović, Boris Isaković, Voja Brajović i Svetozar Cvetković. 

Režiju režiju potpisije Ivan Živković koji je sa Šušljikom prethodno radio “Korene”, scenaristkinja je Sanja Savić Milosavljević, autorka muzike Irena Dečermić, a direktori fotografije su Marko Milovanović i Marko Mladenović.

Snimanje će trajati do decembra a ekipu u narednom periodu očekuju snimanja na lokacijama na Tari, Mokroj Gori, u okolini Valjeva, Pirota i Jagodine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati