Film i TV

Direktno.rs

01. 04. 2020. 10:24 0

Reditelju pozlilo: "Južni vetar" na meti hakera

Serija "Južni vetar" ponovo se našla na meti hakera, a prošle nedelje neemitovanu epizodu uspeli su da postave na više internet sajtova.

Pravovremenom akcijom najveći broj postavljenih videa odmah je uklonjen, a linkovi su oboreni. RTS je u saradnji sa Odeljenjem za visokotehnološki kriminal MUP Srbije protiv svih lica koja postavljaju ovakve sadržaje na internet podneo krivične prijave zbog piraterije sa zahtevom za finansijsko obeštećenje.

Reditelj ovog ostvarenja Miloš Avramović kaže da zbog ovog poteza umalo nije završio u bolnici i da mu se to po drugi put dešava nakon neprijatnosti s filmom "Južni vetar".

- Epizoda je baš izašla na moj rođendan, 23. marta, i zamalo se nisam šlogirao. Odmah sam morao da popijem lekove za pritisak. Nisam mogao da verujem da se to dešava ponovo i ceo dan sam bio u strahu da se ne pojave sve epizode serije. Šteta nije bila velika jer je tu epizodu pogledalo dva miliona ljudi, što je najviše od početka emitovanja - kaže Avramović za "Kurir" i dodaje:

- Slično smo doživeli s filmom jer se pojavila kopija kad smo imali pola miliona gledalaca u bioskopima s velikom tendencijom rasta. Gubitak koji smo tada pretrpeli je bio između 500.000 i milion evra. Traumu vučem od filma, ali piraterija je pošast celog sistema. Mora se ovome stati na put da bismo u budućnosti imali još uspešnih ostvarenja koja će uspeti da ponove uspeh "Južnog vetra" i da i u Srbiji repertoarski film bude održiv. Za hakere i pirate tražim najstrože kazne. Ljudi misle da mogu da rade šta hoće i da se izvuku lako iz cele priče, a to ne sme da bude dopušteno.

Zlatan Begović, pomoćnik direktora Direkcije RTS, ovim povodom kaže:

- Iako razumemo da je interesovanje za kvalitetne domaće serije veliko, nećemo dozvoliti nelegalnu praksu pojedinaca, od kojih su neki verovatno i nesvesni da krše zakon. Nezakonitim postavljanjem premijernih filmova i TV serija na internet ugrožavaju se kreativna industrija, autori, glumci, produkcije i pružaoci medijskih usluga, koji su uložili znanje, talenat i rad, kao i znatna finansijska sredstva u njihovu kreaciju i proizvodnju. Zato će RTS, kao naša najveća medijska kuća, nastaviti da svim svojim kapacitetima i svojim autoritetom štiti kreativnu industriju od ovakvih i sličnih pokušaja kršenja autorskih prava.

Do kraja serije "Južni vetar" ostale su još samo tri epizode, a reditelj kaže da će publika biti iznenađenja velikim finalom i sudbinom Petra Maraša.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati