Zabava

[ Izvor: Predrag Đukanović ]

30. 03. 2020. 21:07 0

VANREDNO LUDILO MOZGA Ostanite kod kuće!

Poštovani sugrađani, ova rubrika jeste isključivo šaljivog karaktera, ali se nalazimo u trenutku kada je vrag odneo šalu. Zbog toga je ovaj tekst izuzetak. Poruka je samo jedna - ostanite kod kuće.

Taj nevidljivi vrag, koji je uplašio i one koji se ničega vidljivog plašili nisu, koji je ljudima uterao strah u kosti i nosi pred sobom živote je Covid - 19. Priroda pokazuje svu svoju surovost i beskrupuloznost kada čovek u njenom kroćenju pretera. Odvojili smo se od prirode, od sebe samih.

Došao je period kada bi u četiri zida trebalo provesti vreme sa osobama koje svaki dan viđamo, sa kojima živimo ali sa kojima se nismo saživeli, zbog načina života. Zbližimo se sa njima. Provedimo kvalitetnog vremena zajedno.

Ostanite kod kuće. Zvuči vrlo jednostavno. I jeste. Kao što je fudbal jednostavna igra kada je igraju majstori, tako je i svaki savet stručnih lica, za razumnog čoveka - jednostavan. Nije svejedno. Mislite o drugome, o onome do sebe. Mislite na starije, koji su vas odgajili. Mislite na starije koje su odgajili ljude oko vas ili čak neke tamo "starije". Mislite o drugima. Ostanite kod kuće. Dovoljno je da jedan život zbog našeg nemara napusti ovaj svet, pa da se čitavog života korimo - što ne ostadoh kod kuće.

Civilizacijski smo dotakli minimum kada se stubovima društva, kakvi su lekari, divimo samo u ovakvim situacijama. Vreme je da se menjamo. Počnimo od toga da ostanemo kod kuće. Da čuvamo tuđi život. Veliki je to korak i za čoveka i za čovečanstvo. Veći od zakoračenja na Mesec. Zakoračiti u ljudskost.

Zbog toga, ostanite kod kuće, pa da, po prolasku ovog "ludila mozga", bude što više nasmejanih i što manje zavijenih u crno!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati