Zabava

Direktno.rs

13. 11. 2019. 15:40 0

PET NOMINACIJA ZA EXIT Novosadski festival preti da pokupi nove nagrade

Festival EXIT i festivali koje organizuje EXIT tim dočekuju Evropske festivalske nagrade (EFA) sa ukupno pet nominacija, a EXIT je opet nominovan za najbolji veliki festival koju je do sada osvojio dva puta, saopštili su organizatori.

Na nedavno objavljenoj listi nominovanih muzičkih festivala, EXIT se ponovo našao u kategoriji "Najbolji veliki festival", i to nakon što je navedenu titulu prethodno osvojio 2014. i 2018. godine.

Glasovi milionske publike širom sveta odlučiće o pobednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji, a pobednici će biti proglašeni 15. januara 2020. godine.

Među nominovanim festivalima za nagrade našli su se i drugi EXIT-ovi festivali, pa su tako Istarski Sea Star festival i budvanski Sea Dance festival u trci za istu nagradu – "Najbolji festival do 40.000 posetilaca dnevno", dok se nedavno završeni beogradski No Sleep Festival našao u čak dve kategorije – "Najbolji novi festival" i "Najbolji festival do 10.000 posetilaca dnevno".

Pored toga što je EXIT "festivalskog Oskara" osvojio za izdanja iz 2017. i 2013. godine, i Sea Dance je 2014. poneo kući titulu za koju je i ovaj put nominovan.

No Sleep festival, koji je završen prethodnog vikenda u Beogradu, već je izgradio zavidnu reputaciju na evropskoj muzičkoj sceni, jer se svojom nominacijom našao medju odabranih pet najboljih novih festivala.
Glasanje za Evropske festivalske nagrade trajaće do 30. novembra, a glasa se na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, europeanfestivalawards.org.

EXIT festival biće održan od 9. do 12. jula, a zbog 20. rodjendana biće u centru pažnje svetske muzičke javnosti.

Uskoro će biti objavljena prva imena koja će nastupati, a zakazan je i start prodaje ulaznica za petak, 22. novembar, tačno u podne, kada će izuzetno ograničen broj ulaznica biti dostupan po poklon ceni od 5.990 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati