Svet

[ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 20:20 0

Poznati košarkaš nastradao u požaru

Bivši poljski košarkaš Zbignjev Marculjevič tragično je nastradao u požaru koji je izbio u njegovoj kući u selu Nowodziel, blizu poljsko-beloruske granice, u nedelju 13. oktobra. Marculjevič, koji je imao 46 godina, bio je poznat po dugogodišnjoj karijeri u poljskoj košarkaškoj ligi, gde je godinama nastupao na najvišem nivou.

Prema izveštajima poljskih medija, sestra i majka bivšeg sportiste uspele su da prežive, dok se sumnja da je požar izazvala čađ koja se zapalila u dimnjaku.

Marculjevič je svoju profesionalnu karijeru započeo tokom devedesetih, a vrhunac je doživeo početkom 2000-ih godina. Igrao je na poziciji centra, a bio je poznat kao jedan od najboljih blokera poljske lige, u kojoj je odigrao preko 280 utakmica. Sa timom Polpharma Starogard Gdański osvojio je šampionat 2004. godine, a dve godine kasnije igrao je u finalu poljskog kupa.

Kobni požar zahvatio je njegovu drvenu kuću, a jedan od komšija pokušao je da ga spase. "Kada sam video dim kako izlazi iz kuće, odmah sam pritrčao da pomognem. Kuća je brzo planula. Video sam Zbišekovu sestru kako izvodi njihovu majku Irenu. 'Spasite Zbišeka', viknula mi je."

Nažalost, zbog gustog dima, spasenje nije bilo moguće. "Dim je bio toliko gust da nije moglo da se diše. Osećaj nemoći bio je strašan. Ne znam ni da li bih uspeo da ga izvučem da sam došao do njega. Bio je krupan čovek, visok dva metra. Vatrogasci su stigli brzo, ali nažalost, ne dovoljno brzo da spasu Zbišeka."

Ovaj tragičan događaj ostavio je dubok trag u sportskoj zajednici u Poljskoj, gde će Marculjevič ostati upamćen kao jedan od najboljih centara svoje generacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati