Svet

[ Izvor: Mediji ]

11. 10. 2024. 22:07 0

Zatvara se popularni lanac prodavnica: Stavljaju katanac na čak 444 lokacije

Lanac prodavnica "7-Eleven" zatvara se širom Severne Amerike. Seven&Holdings, matična kompanija lanca sa sedištem u Japanu, otkrila je u izveštaju da se prodavnice zatvaraju na 444 lokacije zbog raznih problema, uključujući usporavanje prodaje, pad prometa i inflatorne pritiske.

Lanac "7-Eleven" ima više od 13.000 prodavnica širom Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Meksika, tako da broj zatvaranja iznosi 3 odsto njegovog portfelja.

U svom saopštenju o zaradama, kompanija Seven&Holdings istakla je da iako je severnoamerička ekonomija "snažna", primetila je "pametniji pristup potrošnji" od strane ljudi sa srednjim i niskim prihodima zbog inflacije, visokih kamatnih stopa i lošijeg okruženje za zapošljavanje.

Kombinacija ovih faktora dovela je do pada saobraćaja od 7,3 odsto u avgustu.

Oni su takože istakli da je kupovina cigareta, koja je nekada bila najveća prodajna kategorija u prodavnicama, pala za 26 odsto od 2019.

- Zatvaranje 444 prodavnice je nežno orezivanje lanca kako bi on bio efikasan i profitabilan - kaže Neil Saunders, analitičar maloprodajne industrije i generalni direktor GlobalData Retail-a.

- Lokacije koje se zatvaraju verovatno su pretrpele neproporcionalni pad saobraćaja i kupaca dok se potrošači bore sa rastućim cenama hrane i smanjuju količinu koju kupuju - rekao je Saunders za CNN.

Iz 7-Eleven su rekli da će nastaviti da ulažu u hranu u Sjedinjenim Državama jer je to sada najviša prodajna kategorija i najveća privlačnost za kupce.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati