Svet

[ Izvor: Mediji ]

10. 10. 2024. 11:59 0

Težak udarac za Rusiju: Ukrajinci razorili aerodrom i bazu oružja (VIDEO)

Ukrajinske oružane snage vazdušnim udarima pogodili su vojni aerodrom Hanskaja u blizini Krasnodara u Rusiji, kao i bazu u kojoj se nalaze iranski dronovi "šahed", koje Rusija koristi za svakodnevne napade na Ukrajinu.

Prema izveštajima, aerodrom Hanskaja bio je meta noćnog napada ukrajinskih snaga.

Zvanična objava Kijeva na društvenoj mreži X (bivši Tviter) potvrđuje da su satelitski snimci NASA FIRMS-a pokazali uništenje glavnih objekata aerodroma.

Detonacije se i dalje čuju, a požar koji je izbio nakon napada nije ugašen, kako se navodi.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci posledica napada, gde je navedeno da je aerodrom zvanično registrovan kao baza za obuku. Međutim, snimci sa Jandeks mape otkrivaju prisustvo potpuno operativnih bombardera Su-34 i borbenih aviona Su-35 na toj lokaciji.

Takođe, prijavljeno je da je obavljeno preventivno iseljenje obližnjeg sela Rodnikovi.

Lokalne vlasti izveštavaju da u napadu nije bilo žrtava ni povređenih.

Pored aerodroma, ukrajinska vojska je u sredu napala bazu u kojoj se nalaze iranski dronovi "šahed", koje Rusija koristi za svakodnevne napade na Ukrajinu. Baza se nalazi u blizini sela Oktjabrskij u ruskom Krasnodarskom kraju, prenosi Kijev Independent.

Teheran je isporučio Moskvi hiljade dronova "šahed" kamikaza od početka rata 2020. Rusija je u septembru napala Ukrajinu sa više od 1.300 takvih dronova, lansirajući ih svakodnevno tokom meseca.

U napadnutoj ruskoj bazi se navodno nalazi oko 400 jurišnih dronova, a napad su izvele ukrajinska mornarica i jedinice Službe bezbednosti Ukrajine.

Generalštab Ukrajine je saopštio da je posle napada zabeležena naknadna detonacija, prenosi Kijev Indipendent. Dodaje se da je zabeležen i "tačan pogodak u metu".

 - Uništenje skladišne baze "šaheda" značajno će smanjiti sposobnost ruskih okupatora da terorišu civile u ukrajinskim gradovima i selima - ističe se u saopštenju generalštaba.

Tokom noći 9. oktobra, ukrajinski dron je takođe pogodio i zapalio rusko skladište naoružanja gde je bila uskladištena severnokorejska municija u regionu Brjanska.

U tom magacinu su bili uskladišteni projektili i artiljerijsko oružje, uključujući i ono iz Severne Koreje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati