Svet

[ Izvor: Mediji ]

28. 09. 2024. 14:23 0

Pao helikopter u Pakistanu, najmanje šest mrtvih

Najmanje šest osoba poginulo je danas kada se helikopter srušio na severu Pakistana, dok je osam ljudi povređeno, saopštil su bezbednosni izvori. Kako su navela dva izvora koja nisu želela da budu imenovana, helikopter je iznajmila privatna kompanija iz severne provincije Kiber Paktunkva, izvestio je Reuters.

Letelica se srušila ubrzo posle poletanja u nemirnom području Severnog Vaziristana u blizini granice sa Avganistanom. Kako su naveli izvori, u helikopteru se nalazilo oko 14 ljudi, uključujući ruske pilote, a osam osoba je povređeno i smešteno u lokalne bolnice.

Pakistanske oružane snage, kao i sektor civilne avijacije pretrpeli su nekoliko nesreća u protekloj deceniji, podsetio je Reuters. Najteži su bili udes vojnog helikoptera koji se 2022. srušio tokom obuke u severnoj provinciji Kiber Paktunkva kada su poginula oba pilota, kao i pad aviona kompanije Pakistan Internešenel Erlajnz na stambenu četvrt Karačija kada je 2020. poginula većina od 99 putnika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati