Svet

[ Izvor: Mediji ]

25. 09. 2024. 07:16 1

Južna Koreja uklanja 1.300 kamera, bile programirane da šalju podatke u Kinu?

Vojska Južne Koreje nedavno je uklonila oko 1.300 kamera za nadzor koje su bile instalirane u vojnim objektima, zbog zabrinutosti o potencijalnom bezbednosnom riziku.

Kako je preneo Rojters, južnokorejski mediji su citirali neimenovanog vojnog zvaničnika u Seulu, koji je naveo da su kamere bile povezane na specifične servere u Kini.

On je istakao da nije došlo do curenja poverljivih podataka. Južnokorejskoj armiji kamere je isporučila jedna domaća kompanija. Međutim, da je njihovo poreklo ih Kine utvrđeno je tokom inspekcije koja je izvršena ranije ove godine.

Kako u Seulu ističu, ove kamere nisu korišćene za snimanje Demilitarizovane zone, granice između dve Koreje, koja se vodi kao jedna od najbolje čuvanih u svetu.

One su korišćene za praćenje grupa za obuku i ograda oko vojnih baza, navodi se u izveštaju. Ministarstvo odbrane u Seulu potvrdilo je da je u toku proces prikupljanja kamera strnaih proizvođača i njegovih zamena sa drugim uređajima. Ministarstvo je odbilo da otkrije gde su napravljene kamere.

Prošle godine, ministar spoljnih poslova Australije rekao je da njegovo ministarstvo i ministarstvo odbrane iz svojih objekata uklanjaju nadzorne kamere koje su napravle kineske firme posle izveštaja da ta tehnologija predstavlja bezbednosni rizik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Čas gastronomije

Zoran Živković [23.09.2024.]




Video dana

Neuhvatljiva veverica

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati