Svet

[ Izvor: Mediji ]

21. 09. 2024. 14:58 0

Scenaristkinja popularne serije lagala da ima rak

Elizabet Finč, scenaristkinja popularnih serija kao što su "Uvod u Anatomiju" i "Vampirski dnevnici", pre 12 godina izjavila je da joj je dijagnostikovan hondrosarkom, retka vrsta raka koja obično napada kosti. Tada je rekla da joj hemoterapija ne deluje i da se rak proširio i do kičme.

Međutim, to nije bilo istina. Nakon nekoliko godina Elizabet je priznala da je lagala da ima rak.

Od njenih laži snimili dokumentarac

Njena priča postala je tema nadolazećeg dokumentarca. U pitanjuje trodelna dokumentarna serija o nizu laži bez presedana pod nazivom "Anatomy of Lies".

Tizer za seriju objavljen je ove nedelje. U seriji će biti intervjui s ljudima bliskima Elizabet.

- Dokumentarni serijal otkriva kako je Finč, majstorka manipulacije, sačuvala najbolju fikciju za sopstvenu životnu priču i iskorišćavala empatiju onih oko sebe. Njen poslednji trag bila je Dženifer Bejer, koja je preživela traumu, a koja je Elizabet poverila svoje najdublje tajne - glasi najava.

Brijala glavu, nosila lažni kateter...

Naime, dok je lagala da ima rak, Elizabet je obrijala glavu, konzumirala male količine hrane, pretvarala se da povraća i nosila je lažni kateter. Uz to, pisala je članke o svojoj borbi s navodnim rakom. Protiv nje je 2022. godine pokrenuta istraga pod sumnjom da je lagala o teškoj bolesti. U razgovoru s portalom The Ankler Finč tada je rekla da nikada nije imala nikakav oblik raka.

- Nikada nisam imala nikakvu vrstu raka. Lagala sam kada sam imala 34 godine i to je najveća greška u mom životu. Laž je svakog dana postajala sve veća. Ono što sam uradila je pogrešno - rekla je Finč.

Priču je izmislila nakon operacije kolena zbog koje je postala zavisna o lekovima.

- Izmislila sam jer mi je bila potrebna pažnja. Znam da je to što sam uradila apsolutno pogrešno. Lagala sam i nema opravdanja za to. Međutim, postoji razlog. Preživela sam traumu i laganje je bilo moj mehanizam suočavanja s tim - rekla je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Laka zarada, bez ulaganja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati