Svet

[ Izvor: Mediji ]

12. 09. 2024. 08:34 4

Ukrajinci tvrde da su srušili ruski avion od 50 miliona dolara (VIDEO)

Ukrajinska vojska srušila je moćni ruski borbeni avion tipa Su-30M tokom operacije u Crnom moru, objavila je ukrajinska vojna obaveštajna agencija HUR.

Objavljen je i snimak rušenja aviona. Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, obaranje aviona izvedeno je ručnim bacačem protivvazdušnih raketa.

Radi se o jednom od modernijih ruskih borbenih aviona čija cena iznosi oko 50 miliona dolara. Avion koji je srušen u more pripadao je 43. zasebnoj pukovniji mornaričkog vazduhoplovstva ruskih oružanih snaga, koja je smeštena na aerodromu grada Sake na okupiranom Krimu.

Rusi su izgubili kontakt sa mlaznjakom u sredu oko 5 sati ujutro. Otprilike tri sata kasnije pokrenuli su operaciju potrage i spašavanja u kojoj su učestvovali avion An-26, kao i helikopteri Mi-8 i Ka-27, objavili su ukrajinski izvori.

Oko sedam sati kasnije su izvestili o karakterističnoj mrlji vazduhoplovnog goriva otkrivenoj u moru, 70 kilometara severozapadno od rta Tarkankut, a ubrzo su videli i olupinu uništenog Su-30SM, navode Ukrajinci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati