Svet

[ Izvor: Mediji ]

24. 08. 2024. 07:41 1

Izvlačenje jahte s dna mora koštaće 15 miliona evra

Izvlačenje jahte "Bajesijan" sa dna mora kod obale Sicilije koštaće oko 15 miliona evra i za to će biti potrebno šest do osam nedelja, izjavio je južnoafrički inženjer Nik Sloun, prenosi britanski dnevnik "Telegraf".

Prema mišljenju Slouna, kojie je predvodio operaciju za izvlačenje prekookeanskog broda "Kosta Konkordija" nakon potonuća kod obale Toskane 2012. godine kada su poginule 32 osobe, za operaciju izvlačenja „Bajesijana“ biće potrebni 40 visoko obučenih ronilaca.

On je istakao da mu niko nije ponudio da radi na izvlačenju jahte, te da Italija ima dovoljno stručnih osoba i tehničkih kapaciteta za vršenje operacije.

Početkom sedmice kada je jahta "Bajesijan" potonula poginuli su britanski biznismen Majk Linč, njegova kćerka Hana, direktor banke "Morgan Stenli" DŽonatan Blumer i njegova supruga DŽudu, advokat firme "Kliford Čens" Kris Morviljo i njegova supruga Neda, kao i kuvar Rekaldo Tomas.

Prema pisanju lista, izvlačenje olupine moglo bi da pomogne istražiocima u pronalaženju dokaza koji bi pokazali način na koji je brod potonuo za samo nekoliko minuta.

Italijanske vlasti su saopštile da još ništa nije zvanično kada će, i da li će „Bajesijan“ biti izvlačen sa dna mora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati