Svet

[ Izvor: Mediji ]

16. 08. 2024. 08:10 0

Krivične protiv pet osoba zbog smrti Metjua Perija: Optužen i asistent slavnog glumca

Krivične prijave protiv pet osoba podnete su u vezi sa smrću glumca i zvezde serije "Prijatelji" Metjua Perija, prenosi agencija Rojters.

Među optuženima su dva doktora i Perijev pomoćnik koji su bili deo "široke podzemne kriminalne mreže" koja je delila velike količine leka ketamina na recept glumcu i drugima, rekao je američki državni advokat Martin Estrada.

- Optuženi su iskoristili probleme sa zavisnošću koje je imao gospodin Peri kako bi se obogatili - rekao je Estrada na konferenciji za novinare u Los Anđelesu.

Smrt Perija bila je nesreća izazvana "akutnim učincima ketamina", potvrdili su ranije medicinski zvaničnici u Los Anđelesu.

Američki glumac pronađen je mrtav u bazenu svoje kuće u Los Anđelesu u oktobru 2023. godine, ali obdukcija u to vreme nije dala uverljive rezultate. Utapanje se navodi kao faktor koji je doprineo njegovoj smrti. Kasniji testovi pokazali su da je u njegovom telu bio prisutan visok nivo ketamina. Stručnjaci su rekli da se obično ljudi koji imaju toliko ketamina u organizmu nalaze pod generalnom anestezijom koju nadziru doktori tokom operacije.

Mesecima su detektivi odeljenja za ubistva u Los Anđelesu i federalni agenti istraživali kako je Peri došao do leka na recept.

Peri je javno priznao višedecenijsku zloupotrebu droga i alkohola. Prema podacima intervjua citiranim u njegovoj autopsiji, bio je trezan 19 meseci prije smrti. Intervjui svedoka u izveštaju o autopsiji rekli su da je bio podvrgnut terapiji ketamina za depresiju i anksioznost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati