Svet

[ Izvor: Telegraf.rs ]

14. 08. 2024. 11:20 31

Grci skinuli tablice Srbima, a kazne ogromne (VIDEO)

"Skidanje tablica u Grčkoj zbog parkiranja. Mesto Perea". Ovaj potpis stoji uz pomalo zastrašujuć video čitave kolone "očerupanih" vozila koji je objavio Nenad Živojnov. Kako je i sam istakao za Telegraf.rs, "treba upozoriti naše ljude". Iako nije znao precizno koliko automobila iz ove kolone pripada Srbima, misli da su prva dva sigurno.

Nova pravila u Grčkoj šokirala su naše turiste, ali grčka policija je po tom pitanju nemilosrdna. Ako se parkirate negde gde nije dozvoljeno, na primer u blizini plaže ili šetališta, rizikujete da vam na mestu skinu tablice, a onda vas nateraju i da odrešite kesu.

Naime, u zavisnosti gde ste nepropisno parkirali, policija može da vam napiše kaznu od 40 do 80 evra. Njihovi propisi predviđaju da mogu privremeno da vam oduzmu i vozačku dozvolu, na deset dana, ali saobraćajnu zadržavaju i do dvadeset.

Ukoliko parkirate na mesto predviđeno za lica sa invaliditetom, novčani deo kazne iznosi 150 evra, a vozačka i saobraćajna vam se oduzimaju na deset dana.

Grčki policajci mogu napisati novčane kazne, ali nisu ovlašćeni da ih naplaćuju. Kazna se mora platiti u ekspozituri pošte (ELTA) ili banke u roku od 10 dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati