Svet

[ Izvor: Mediji ]

31. 07. 2024. 23:15 17

Iranski vrhovni vođa naredio napad na Izrael

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, izdao je naređenje da se napadne Izrael u znak odmazde za ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu, prenela su trojica iranskih funkcionera upoznata sa naredbom, objavio je Njujork tajms.

Direktiva je izdata na hitnom sastanku iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, dodaje se u izveštaju, prenosi Jerusalim post.

Iranski vrhovni lider Sajed Ali Hamnei ranije je tog dana govorio o odmazdi u postu na mreži X.

- Nakon ovog gorkog, tragičnog događaja koji se dogodio unutar granica Islamske Republike, naša je dužnost da se osvetimo - napisao je on.

Iran je već direktno napao Izrael u aprilu.

Podsećamo, politički lider Hamasa Ismail Hanije ubijen je u Teheranu.

Hamas je saopštio da je Hanije ubijen zajedno sa svojim telohraniteljem u, kako se navodi, izraelskom napadu na njegovu rezidenciju nakon što je učestvovao na inauguraciji iranskog predsednika.

Ubistvo dolazi u teškom trenutku za Bliski istok, sa eskalacijom sukoba između Izraela i Hezbolaha koji prete da se prošire u širi regionalni rat, i dok se Hamas bori protiv izraelske vojske u Gazi.

Izrael je juče saopštio da je u udaru u Bejrutu ubijen najviši vojni komandant Hezbolaha, koga je okrivio za raketni napad na Golansku visoravan koju je okupirao Izrael, a u kojem je poginulo 12 dece.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati