Svet

[ Izvor: Mediji ]

27. 07. 2024. 08:23 3

Pit bulovi brutalno napali dečaka (3) i njegovu majku

Troipogodišnji dečak koji je brutalno napadnut od strane para pit bulova u Minesoti prošle nedelje, prema rečima njegove potresene porodice, najverovatnije neće preživeti svoje povrede. Tragedija se odigrala kada su dečak, Kovil Alen, i njegova majka, Nataša Palacios Vega, 19. jula posetili kuću u Bruklin parku gde su psi bili na prodaju, saopštila je policija.

Iznenada je jedan od pasa napao Kovila, a drugi se pridružio, grizući dečaka i njegovu majku. Očajni prolaznici su uzeli sve dostupne predmete kao oružje kako bi se borili protiv životinja, piše NY Post.

- Bilo je odraslih u blizini koji su počeli da brane trogodišnjaka koristeći čekiće i pikere kako bi oterali pse - navodi se u izveštaju koji je dobio Star Tribune.

Nadležne službe su hitno stigle na mesto događaja i odveli Kovila u bolnicu sa teškim povredama, rekli su policajci. Nakon napada, Kovilovi roditelji, Vega i otac Čarls Alen, pripremaju svog sina da postane donator organa.

- Ovo će odati počast Kovilovom životu i spasiti živote druge dece u nadi da nijedan drugi roditelj neće morati da prolazi kroz bol koji oni trenutno osećaju - navodi se.

Vega je, u međuvremenu, prošla kroz dve operacije i biće joj potrebna dodatna operacija i presađivanje kože za oporavak, kažu prijatelji i porodica.

Dva psa, Blue i Nisi, bili su "XL varijante" američkih bulija - mešavina američkih buldoga i pit bulova koja je "zabranjena u Velikoj Britaniji", rekao je policijski inspektor Eliot Faust.

Faust je napomenuo da su napadi pasa "problem u našoj zajednici".

- Imamo više potencijalno opasnih pasa ove godine nego prošle godine - dodao je.

Optužnice su još uvek u fazi pripreme dok detektivi prikupljaju dokaze koje će dostaviti tužiocima u skorijoj budućnosti na razmatranje.

Ovo je drugi napad pasa ove nedelje u Bruklin parku. U utorak je sedmogodišnja devojčica napadnuta, ali je, srećom, samo povređena površinski.

Policija je ubila psa kada je krenuo prema drugom dečaku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati