Svet

[ Izvor: Mediji ]

26. 07. 2024. 12:58 0

Nova drama u Francuskoj: Evakuisan aerodrom iz bezbednosnih razloga

Međunarodni aerodrom Bazel-Miluz-Frajburg evakuisan je danas zatvoren iz bezbednosnih razloga, saopštio je taj aerodrom.

- Iz bezbednosnih razloga, terminal je morao da bude evakuisan i trenutno je zatvoren - navedeno je na sajtu tog međunarodnog aerodroma koji se nalazi 20 kilometara jugoistočno od francuskog grada Miluza i 3,5 kilometara severozapadno od Bazela, u Švajcarskoj.

Ranije danas je došlo do haosa u železničkom saobraćaju.

Francuska mreža brzih železnica pogođena je danas koordinisanim ''zlonamernim radnjama'', uključujući podmetanje požara koji su doveli do poremećaja na velikom broju najprometnijih železničkih linija u zemlji, svega nekoliko sati pre ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, prenosi Figaro.

- Vatra je oštetila instalacije, a naši timovi već su na licu mesta kako bi obavili procenu i počeli popravke - saopštila je državna železnička kompanija SNCF, dodajući da je reč o ''masovnom napadu s ciljem da se parališe železnička mreža''.

Saopšteno je da je mreža železnica bila meta nekoliko istovremenih zlonamernih radnji u toku noći i precizirano da su napadi pogodili linije ka Atlantiku, severu i istoku zemlje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati