Svet

[ Izvor: Mediji ]

18. 07. 2024. 08:37 0

Zbog prekoračenja brzine kažnjen sa 120.000 evra (VIDEO)

Anders Wiklof kažnjen je sa 120.000 evra zbog prekoračenja brzine u svojoj rodnoj državi Finskoj.

Ovo je ujedno i najviši iznos kazne na svetu za ovakav prekršaj. Ono što posebno iznenađuje jeste to što se u Finskoj za ovakva dela sankcioniše na drugačiji način od onog na koji smo mi navikli u Srbiji.

- Ovaj čovek je dobio najveću kaznu na svetu za prekoračenje brzine od 120.000 evra. Njegovo ime je Anders Wiklof i on je vozio 30 kilometara na sat iznad ograničenja. Samo ovaj prekršaj i nije toliko strašan, ali ono što je za njega bilo strašno jeste da je prekršaj napravio u svojoj rodnoj Finskoj, gde se kazna određuje prema bogatstvu pojedinca koji je prekršaj učinio - objašnjava TikToker.

S obzirom na to da je Wiklof jedan od najbogatijih Finaca, njegova kazna bila je oduzimanje dozvole na deset dana i novčana kazna u iznosu od visine prihoda koje on ostvari u periodu od 14 dana, što je ispalo 120.000 evra.

- Ovo se zove progresivno kažnjavanje i u teoriji je mnogo pravičnije od onih klasičnih sistema sankcionisanja koji se primenjuju u većini zemalja. Wiklofu svakako ovo nije prva kazna, s obzirom na to da je 2013. godine platio 95.000 evra, a 2018. čak 64.000 evra, isto za prekoračenje brzine - zaključuje TikToker.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati