Svet

[ Izvor: Mediji ]

13. 07. 2024. 12:35 0

Oluja poharala Nemačku, Slovačku i Češku

Snažna oluja pogodila je sinoć Nemačku, Češku i Slovačku, povređeno je nekoliko osoba a saobraćaj je u kolapsu. Oluja je u petak pogodila festival na otvorenom u zapadnoj Slovačkoj. Veliki šator se srušio, a nekoliko manjih šatora je oštećeno u nevremenu, objavila je novinska agencija TASR.

Službe hitne pomoći odvezle su 10 osoba sa lakšim povredama u obližnje bolnice, saopštio je sinoć kontrolni centar. Festival hodočašća održava se od 11. do 13. jula na aerodromu Trenčin u zapadnoj Slovačkoj, ali je program privremeno prekinut zbog lošeg vremena.

Sportska hala pretvorena u centar za evakuaciju
Angažovan je veliki broj policajaca i vatrogasaca, a sportska hala je pretvorena u centar za evakuaciju posetilaca festivala. Nevreme i obilne kiše zahvatile su region poslednjih dana. Dve osobe poginule su u četvrtak u odronu blata u slovačkoj planinskoj dolini.

U susednoj Češkoj juče je na više lokacija obustavljen železnički saobraćaj zbog oborenih stabala u jakom nevremenu. Veliko nevreme u južnoj nemačkoj saveznoj državi Bavarskoj sinoć je izazvalo saobraćajni kolaps, poplavljeni su putevi i podrumi kuća.

Grad je prekrio puteve
Portparol policije u gradu Kemptenu, jugozapadno od Minhena, rekao je da je grad prekrio puteve. Službe hitne pomoći prijavile su 320 intervencija između 18 časova i ponoći.

Najviše su pogođeni region Allgau i okrug Lindau u blizini Bodenskog jezera i granice sa Austrijom. Naknadne intervencije, uključujući ispumpavanje podruma, nastavljene su preko noći. Još 230 intervencija zabeležila je policijska stanica u Rozenhajmu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati