Svet

[ Izvor: Feniks magazin ]

02. 07. 2024. 21:27 4

Nemački gigant MASOVNO otpušta radnike

Nemački proizvođač automobila Folksvagen ukida oko 1.000 radnih mesta zbog velikog pada prodaje električnih automobila!

Lokalni mediji navode da će radnici u fabrici u Cvikauu bukvalno preko noći ostati bez posla i da ugovori o radu na određeno vreme neće biti produženi.

Godinu ranije, nemački proizvođač takođe određenim radnicima nije produžio ugovore na određeno vreme. Sem toga, radi se samo u dve smene, a noćna je potpuno ukinuta. Razlog otpuštanja su sve slabije brojke koje pokazuju da niko ne kupuje električne automobile.

Nemački proizvođač automobila u medijima je objavio da potražnja za električnim automobilima nije dovoljno velika da zadrži radna mesta. Prošle godine je već isteklo oko 800 ugovora o radu na određeno vreme.

Folksvagen je od prelaska s motora s unutrašnjim sagorevanjem na električne automobile zaposlio gotovo 9.400 radnika u fabrici u Cvikauu.

Otkazi od avgusta

Fabrika je usmerena samo na proizvodnju električnih automobila. Time se povećao i broj zaposlenih, međutim, očigledno ne sa očekivanim uspehom. S obzirom na to da se ne prodaje toliko električnih automobila kao što se ranije predviđalo, proizvodnja se mora smanjiti. To se odnosi i na broj zaposlenih.

Kompanija već u avgustu želi da odredi broj radnih mesta koji će biti ukinut u pogonu. Do tada će mnogi radnici i dalje strahovati za svoja radna mesta.

Bez posla je nedavno, podsetimo, ostalo i više od 900 radnika u fabrici privrednih vozila Folksvagena u Hanoveru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Da ne pokvasi šapice

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati