Svet

[ Izvor: Mediji ]

27. 06. 2024. 14:41 1

Dete umrlo od vrućine u autu dok je otac bio na poslu

Devojčica sa Floride tragično je preminula od ekstremne vrućine nakon što je ostavljena zaključana u usijanom automobilu dečka njene majke, dok su oni išli na posao.

Markiz Auting (24) sa Floride uhapšen je 25. juna i optužen za ubistvo iz nemara, nakon što je ostavio šestogodišnju ćerku svoje devojke u zaključanom automobilu oko tri sata. Auting je došao u okružno vatrogasno odeljenje 20. maja iza 17.00 sati, tražeći medicinsku pomoć za dete. Bolničari su pojurili na mesto, da bi zatekli devojčicu u nesvesti. Nije disala a temperatura tela joj je bila 41 stepen Celzijusa, zbog čega veruju da je došlo do akutnog zastoja srca, piše "Dejli mejl".

Kako nisu uspeli da je reanimiraju, odvezli su je u obližnju bolnicu, ali je devojčica preminula kasnije te večeri. Temperature vazduha su u području Brejdentona u okrugu Manati, gde se incident dogodio, tog dana dosegle 32 stepena.

Policija je ispitala Autinga u vezi visoke telesne temperature deteta, ali on je tvrdio da je to zato što se igrala vani u parku i zagrejala.

Ali, vlasti su otkrile da njegova priča nije dosledna, dok su GPS podaci koje su istražitelji kasnije prikupili pokazali da je dete bilo ostavljeno u parkiranom vozilu nekoliko sati.

Policija je rekla da je Auting pokupio devojčicu iz škole oko 14.45, da bi se potom odvezao na svoje radno mesto u Brejdentonu. Tamo je navodno ostavio dete u zaključanom autu sa zatvorenim prozorima dok je on radio.

Temperatura unutra bila 46 stepeni

Ako ju je odvezao do vatrogasnog doma čim ju je zatekao u nesvesnom stanju, onda je devojčica bila zarobljena u usijanom vozilu oko tri sata.

Iz okružne kancelarije šerifa veruju da je temperatura u vozilu dosegla preko 46 stepeni Celzijusa, a autopsijom je kasnjie utvrđeno da je dete umrlo od ekstremne vrućine.

Kako navodi "Deji mejl", prema studiji grupe "Bezbednost dece i automobila" od 1990-2023, najmanje 1.083 mališana je umrlo u usijanim automobilima u SAD u tom periodu. Teksas je imao 155 takvih slučajeva, a slede Florida sa 118 i Kalifornija sa 65.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati