Svet

[ Izvor: Mediji ]

24. 06. 2024. 07:00 0

Veća potražnja za polovnjacima?

Prema poslednjim podacima, prodaja novih automobila u zemljama Evropske unije prošlog meseca pala je za tri odsto u odnosu na isti mesec 2023. godine, dostigavši 911.697 jedinica.

Prodaja novih automobila na tržištu zemalja Evropske unije (EU) pala je u maju za tri odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, prenosi agencija Anadolija.

Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) objavilo je podatke o registraciji novih automobila u Evropskoj uniji za maj.

Prema poslednjim podacima, prodaja novih automobila u zemljama Evropske unije pala je prošlog meseca za tri odsto u odnosu na isti mesec 2023. godine, dostigavši 911.697 jedinica.

Kako se navodi, 35,5 odsto novih automobila prodatih u zemljama članicama EU su benzinci, 29,9 odsto hibridi, 13 odsto dizel, 12,5 odsto električni, 6,5 odsto plug-in hibridi, a 2,6 odsto vozila koja koriste druge vrste goriva.

Prodaja električnih automobila u maju je pala na 114.308 jedinica, što je 12 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

U odnosu na isti period prošle godine, prodaja novih automobila u maju je smanjena za 6,6 odsto u Italiji, 4,3 odsto u Nemačkoj i 2,9 odsto u Francuskoj, dok je u Španiji porasla za 3,4 odsto.

U periodu januar - maj ove godine ukupna prodaja novih automobila porasla je za 4,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine i dostigla 4,5 miliona jedinica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati