Svet

[ Izvor: Mediji ]

14. 04. 2024. 20:35 0

Izraelske snage gađale zgradu Hezbolaha

Zgrada libanskog pokreta Hezbolah u istočnom Libanu pogođena je u izraelskom napadu, nekoliko sati posle velikog napada koji je Iran prethodne noći na Izrael, saopštili su izvori bliski proiranskom Hezbolahu i izraelskoj vojsci.

- U izraelskom napadu je gađana dvospratna zgrada koja pripada Hezbolahu kod grada Balbek, uporištu libanskog pokreta kod granice sa Sirijom.

Libanska agencija ANI javila je da je "neprijateljski napad razorio zgradu u selu Nabi Čit", nedaleko od grada Balbeka.

Fotograf AFP-a na licu mesta je video da zgrada potpuno srušena.

Neimenovani portparol izraelske vojske rekao je da su izraelski borci gađali "važnu“ lokaciju za proizvodnju oružja Hezbolaha, dubokou Libanu", kao odgovor na noćne napade tog pokreta.

Gotovo šest meseci svakodnevno nasilje sukobljava izraelsku vojsku protiv Hezbolaha na izraelsko-libanskoj granici, koji tvrdi da podržava palestinski islamistički pokret Hamas u njegovom ratu protiv Izraela u pojasu Gaze.

Proiranski Hezbolah, koji ima arsenal raketa i preciznih projektila, gađa izraelske vojne položaje i lokalitete u blizini granice, a Izrael odgovara bombardovanjem na libansku teritoriju, uglavnom na jugu, uključujući ciljane napade na zvaničnike Hezbolaha i Hamasa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati