Svet

[ Izvor: Mediji ]

13. 03. 2024. 16:53 6

Amerika zabranjuje TikTok, ovo je razlog

Poslanici Predstavničkog doma usvojili su zakon koji bi mogao da zabrani TikTok za korisnike u SAD, osim ako kineski tehnološki gigant Byte Dance ne proda svoj udeo.

Nakon usvajanja u Predstavničkom domu, nacrt zakona sada odlazi u Senat, gde će se o njemu izjašnjavati senatori, prenosi CNN.

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden najavio je da će potpisati zakon ukoliko on prođe i Senat. Rezultat glasanja bio je 352 za zabranu i 65 protiv. Protiv je glasalo 15 republikanaca i 50 demokrata. Jedan demokrat bio je suzdržan.

Do usvajanja zakona kroz Predstavnički dom, koji kontroliše Republikanska stranka, došlo je uprkos tome što je bivši predsednik Donald Tramp signalizirao svoje protivljenje zabrani. Kazao je da TikTok jeste pretnja američkoj nacionalnoj sigurnosti, ali da bi zabrana te popularne aplikacije pogodila decu i ojačala Fejsbuk, koji je republikanski kandidat za predsednika oštro kritikovao.

Zakonom bi se TikTok zabranio u američkim prodavnicama aplikacija osim ako se ta društvena mreža, koju koristi otprilike 170 miliona Amerikanaca, ne odvoji od svoje kineske matične kompanije Byte Dance.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati